HARRY STYLES - FINE LINE






Fine Line, 13 Aralık 2019'da Columbia and Erskine Records tarafından yayınlanan İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Harry Styles'ın ikinci stüdyo albümü. Dört single tarafından desteklenir - "Lights Up", "Watermelon Sugar", "Adore You" ve "Falling" Finine Line, İngiltere Albümleri Tablosunda üç numaraya ve Billboard 200'de bir numaraya yükseldi ve Stilleri oluşturdu 'ABD'de üst üste ikinci bir numaralı albüm. Albüm, ABD'de 2019'un üçüncü en büyük satış haftasına sahipti ve Nielsen SoundScan'ın başlamasından bu yana bir İngiliz erkek sanatçının en büyük çıkış rekorunu kırdı. 2010'lardan sonuncusu ve 2020'lerde Billboard 200'deki ilk numaraydı. İnce Çizgi, prog-pop, psychedelic pop, halk, ruh, funk ve indie pop unsurları ile kaya, pop ve pop rock olarak tanımlanmıştır.

26 Ağustos 2019'da yayınlanan Rolling Stone ile yaptığı röportajda, şarkıcının Styles'ın açıkladığı albümde "son dokunuşları" yaptığı "tamamen seks yapmak ve üzülmek" olduğu bildirildi. Albümün aynı zamanda "henüz yazdığı en sert, en ruhlu şarkılarını" içerdiği de açıklandı.İkinci albümünün yönünde Styles, ilk albümüne kıyasla daha eğlenceli ve maceracı olmak istediğini açıkladı.

Albümün çoğu, Style'ın Camille Rowe modelinden ayrılmasından ilham aldı. Çiftin ayrılmasının ardından yapımcı ve yazar Kid Harpoon, Styles'ı duyguları hakkında yazarak başa çıkmaya teşvik etti. Kayıt sırasında Stiller David Bowie, Van Morrison ve Joni Mitchell'den ilham aldı. İkincisinin albümü Blue (1971) ve santurcu kullanımı özellikle albümlerin müzik tarzını etkiledi. Styles, Mitchell'in albümünde kullanılan dulcimer'i yapan kadını izledi ve ders istedi, albüm kaydı sırasında kullanılan kendi dulcimerini Styles'ı yapmaya devam edecekti. Stiller, kayıt işlemi sırasında psychedelic ilaçlar kullanılarak kabul edildi.

Golden:Harry Styles, Kasım 2019 Zane Lowe ile yaptığı röportaj sırasında:

“Golden”, ikinci gün Shangri-La'da olduğumuzde yazdık.Bunu yapar yapmaz, “Oh, bu bir tane”. Buradan stüdyoya giderdim ve onu dinlerdim. “Golden” mükemmel PCH (Pacific Coast Highway) şarkısı gibiydi. Bu sahil boyunca sürmek gibi, şarkı bunun için. Bana Malibu gibi geliyor. Albüme giriş olarak güzel şarkı ama şarkının sonlarına doğru Harry galiba kafayı yemiş çünkü birden fazla estrüman sesleri girmeye başlıyor.10/8.7

Watermelon Sugar:Idolator'dan Mike Wass şarkıyı "uzak geçmişte bir ayağı olan gösterişli bir indie-pop anı" olarak nitelendirirken, "70'lerin ilham alan marşının koroda gerçekten yükseldiğini" belirtti. Digital Journal'dan Markos Papadatos "şarkının orta tempo, ferahlatıcı ve radyo dostu olduğunu" yazdı. GQ için yazan David Levesley, şarkıyı "soğuk algınlığı için mükemmel pop" olarak adlandırırken, "bir stadyumda zikretmek için mükemmel bir şekilde tasarlanmış bir koroya sahip parlak bir bop" ve Styles'dan "daha büyük, brassier ve daha romantik" olarak nitelendirdi. 'önceki sürüm "Lights Up". Rolling Stones'dan Brittany Spanos şöyle yazdı: “Rock şarkısı“ o yaz hissi ”şarkıcısı için nostaljik, çilek özlemi ve karpuz şekerinin tadı”.


Harry Styles, 22 Ekim'de Twittersphere'i tweet attığında tweet attı, "Kiwi, Karpuz Şekeri koşabilsin diye yürüdü," potansiyel olarak ilk albümünün göze çarpan şarkısı "Kivi" nin peşinden gidecek yeni bir single alay etti Video, 31 Ekim Perşembe günü Capital FM ile sohbet etti ve ev sahiplerinin ona şifreli mesajı sorduğunu söyledi. Ancak şarkıcı sırrı "Beklemeniz ve öğrenmeniz gerekecek!" Diye cevaplayarak gizemi korudu. Harry'nin 29 Kasım 2019'da Malibu Plajı'nda (Los Angeles, California) parça için bir müzik videosu kaydettiğine inanılıyor, fotoğraflar Harry'nin sahilde modellerle çalışan karpuzları tuttuğu hayranlar tarafından çekildi.10/10



Adore You:20 Kasım'da "@visiteroda" kullanıcı adıyla bir Twitter hesabı, Eroda adasını tanıttıkları, bir web sitesi oluşturdukları, fotoğraf gönderdikleri ve diğer Twitter kullanıcılarından gelen soruları cevapladıkları bir pazarlama kampanyası başlattı. Adanın yakında var olmadığı kanıtlandı. 2 Aralık'ta Styles, yeni bir single olan "Adore You" nun 6 Aralık'ta piyasaya sürüleceğini duyurdu. Eroda, müzik videosunun ana odağı olan "geri dönüyor".17 Aralık 2019'da "Adore You", ABD Billboard Hot 100'de 35 numarayla çıkış yaptı. Nisan 2020'den itibaren şarkı, 6'nın zirvesine ulaştı ve 2017'nin "The Sign of the Times" dan bu yana ilk kez ilk on single oldu. 4 numara. Aynı zamanda Styles'ın Hot 100'de en uzun soluklu ilk 10 oyuncusu oldu. Bu, Style'a Hot 100'deki solo kariyerinin ilk 10'unu verdi, eski grup arkadaşı Zayn Malik ile en çok One Direction üyeleri arasında bağlandı. Ayrıca, şarkı, ABD pop radyosunda en çok çalınan şarkıları sıralayan Mainstream Top 40 grafiğinde 1 numaraya yükseldi ve diğer 3 eski grup arkadaşıyla birlikte Stiller için ilk 1 numarayı işaretledi ve One Direction'ın "Seni Güzel Yapan Nedir" den bu yana en iyi kariyer 3. sıraya yükseldi. Şarkı ayrıca Nisan ayında Adult Top 40 grafiğinde 2 numara, ve Adult Contemporary grafiğinde 11 numaraya ulaştı. Nisan ayında single, Canadian Hot 100'de 10 numaraya yükseldi ve Styles'ın ülkede sadece 2. Top 10 ve albümün en yüksek performans gösteren single'ı oldu.

Şarkıcının yerli İngiltere'sinde şarkı, İngiltere'nin en iyi 10 solo girişi olan UK Singles Chart'da 7 numaraya ulaştı. [15] Avustralya'da single, Music Radio Australian Airplay Chart'da 1 numaraya ulaştı ve Styles'ın Avustralya radyosunda ilk 1 numarasına işaret etti.10/10

Lights Up:Şarkının yayınlanmasından önceki günlerde, reklam panolarının her biri hem Columbia Records logosu hem de "TPWK kısaltmasını içermesinden sonra Styles'a bağlı olan" Dünyanın Kim Olduğunu Biliyor musunuz? "İfadesiyle dünyanın çeşitli şehirlerinde gösterildi. ", Styles'ın tur ürünlerinde ortaya çıkan" İyilikle İnsanlara Davranın "anlamına gelir."Kim olduğunuzu biliyor musunuz?" üzerinde isimlerini girmiş olan kullanıcılara övgü de veren bir ekip kuruldu.Styles 11 Ekim 2019'da sosyal medyada kapak resmi ve şarkı adını ortaya çıkardı."Lights Up" A♯ minör anahtarından oluşan pop, ruh ve pop rockşarkısıdır.


New York Times'tan Jon Caramanica, şarkının "pop yayın akışına yumuşak dokunuşla yeniden giriş olduğunu" yazdı. 70'lerin yumuşak rock, lite disco ve indie pop arasında bir yerde, daha çok Styles'ın sesini sormuyor nazik coo ve onu bir plangent ışıltı ile çevreler. " Us Weekly'den Nicholas Hautman şarkıyı "harika, melodik bir parça" olarak nitelendirdi. The Independent şarkısından Roisin O'Connor şarkıyı 4 yıldızla 4 yıldız verdi, "Lights Up" "Styles'ın bugüne kadarki en güvenilen şarkısı oldu ve şarkıyı" California Dreamin'in vibresine batırılmış ve yüklü bir piyano ve gitar tabanlı parça olarak nitelendirdi. Vokalleri önceki kesintilerin daha keskin bir şekilde teslim edilmesine kıyasla şaşırtıcı derecede havadar; şarkı sözlerini şöhret hakkında bir yorum olarak ya da belki de kendi kimliğini kucaklaması olarak kolayca yorumlayabilirsiniz. ” Guardian'dan Laura Snapes de şarkıyı 5 yıldızdan 4 yıldız vererek olumlu bir yorum yaptı ve parçayı "ruhlu, esrarengiz bir dönüş" olarak adlandırdı ve ayrıca şöyle yazdı: "Sürprizlerle bağlandı - ilmekli, stilize koro öncesi çatlaklar kolay bir ruh hali ve bir müjde korosunun sesi bile sinir bozucu bir yoğunluğa kadar işlenir - ve müthiş seküler İngiliz erkek akranları ya da bu sene egemen olan uykulu synth-pop gibi bir şey duymaz ". Vulture'tan Craig Jenkins şarkıyı övdü, "kapüşonlu havanın başlaması için havadar bir melodi ve hepimizi benzersiz kılan şeyleri kutlamakla ilgili bir gün için cesaret verici bir duygu" diyordu; Jenkins ayrıca, "'Işıklar' 'ın grubun çalışmak için birkaç yılı daha olsaydı elde edebileceği iyi bir pop gibi olduğunu belirtti, ancak Harry Styles gibi, organik süslemeler, gitar bolluğu, muhteşem piyano notaları köprünün ve koronun üzerine dağılmıştı ve Mellotron gibi seslere zar zor duyulabiliyordu. Jenkins ayrıca şarkının Birleşik Devletler'deki Ulusal Çıkan Gün sırasında yayınlandığını belirtti. Çeşitli personel "[it] 'in Styles' çıkışından biraz ayrıldığını" yazdı ve "Justin Timberlake'in ilk solo albümlerinden şarkıları belirsiz bir şekilde hatırlatan" parıldayan bir pop şarkısı "olarak nitelendirdi. Pitchfork'un incelemesi için Anna Gaca da olumluydu, Styles'ın "yetenekli bir şov olmasa bile" hiçbir şey olmadığını "ve ayrıca" sargılı, psychedelic pre-chorus ile şarkının pop'un darlıklarına girecek şekilde tasarlandığını söyledi. Üç dakikadan az ama garipliği daha uzun hissettiriyor ". Matt Bellassai şarkıyı "biseksüel bop" olarak adlandırdı. Başkent radyo istasyonu ve Gay Times, şarkıyı müzik videosuna dayanarak "biseksüel marşı" olarak adlandırdı.10/10



Cherry:19 Kasım 2019'da Fine Line parça listesinin gösterilmesinden önce, hayranlar albümde “Cherry” adlı bir şarkının yer alacağını düşünüyorlardı.

2020 Love On Tour sırasında Harry'i görmek için bilet satın alanlar, Genel Kabul çukurlarının, Kiraz ve Karpuz olmak üzere iki meyve, 16 Kasım single'ı “Karpuz Şekeri” nden alındığını fark ettiler. Teori, 16 Kasım Cumartesi Gecesi Canlı performansını görmek için sıraya giren hayranlara karpuz dilimleri ve kiraz verildiğinde daha da desteklendi.

“Cherry”, Harry'nin eski kız arkadaşı Camille Rowe hakkında, Temmuz 2018'deki parçalanmalarının ardından, Harry'nin “harika” hissetmediği bir dönemde yazılmıştır. Sesi şarkıda, parçanın sonundaki diyalog bölümünde bile yer alıyor.

Şarkının sözlerinin bir bölümü 6 Aralık'ta yayınlanan bir incelemede Metro tarafından paylaşıldı. Bu sefer i-D tarafından yapılan bir başka inceleme de parçanın bazı sözlerini içeriyordu.
Müzik ve kompozisyon Düzenle Harry Styles, Kasım 2019 Zane Lowe ile yaptığı röportaj sırasında:

"Yazdığım gece, herkes stüdyodan çıkmıştı, ben mühendisimiz Tyler ve Sammy. […] Biliyorsunuz, yapmak istediğim kayıtlarla ilgili tüm bu fikirlere sahibim ve '5 yıl içinde bu kaydı yapmak istiyorum ve bu kaydı 10 yıl içinde yapmak istiyorum'… ve Tyler bana sadece 'Sen sadece şu anda yapmak istediğiniz kaydı yapmak zorundasınız, hepsi bu. 'O zaman kaldık ve o gece “Cherry” yazdık. ”10/10

Falling:Şarkı İngiltere'de 39 numaraya çıktı ve Styles'a beşinci en iyi 40 girişini verdi. Daha sonra Mart 2020'de 3 hafta boyunca 20 numaraya ulaştı,onu Fine Line ve Styles'ın beşinci solo ilk 20 şarkısının üçüncü en iyi 20 tek ve dördüncü en iyi 20 şarkısı haline getirdi. Nisan ayında 15 numaraya ulaştı. Şarkı, Silver'ı Nisan 2020'de onayladı ve bu da albümü Silver veya daha yüksek bir seviyeye çıkarmak için 4. single oldu.
Şarkı ABD'de Gold sertifikasına sahip, böylece Styles'ın altıncı single'ı Gold veya üstü olacak.10/10


To Be So Lonely:Rolling Stone'a verdiği röportajda Harry şunları söyledi:

“Şarkı tıpkı Mitch’in beyninin eklemlenmesi gibidir. Mitch kendi kendine oynadığında bile, salıncakta. ”

Ayrıca şarkının bir guitalele üzerinde oluşturulduğunu da ortaya koydu:

“Yazmak için gerçekten çok iyi, çünkü onlarla seyahat edebilirsiniz. Japonya'da yanımda olanlardan biri vardı, bu yüzden anlık fikirler için gerçekten çok iyi. ”10/10

She:Rolling Stone aracılığıyla Harry Styles:
“Mitch o gitarı küçükken etkiledi, ah, etkilendi. Mantarların üzerindeydi, hepimiz öyleydik. Ne yaptığımız hakkında hiçbir fikrimiz yoktu. Biz bu parça hakkında her şeyi unuttum, daha sonra geri döndü ve sevdim. Ancak Mitch, o gece gitarda ne yaptığını bilmiyordu, bu yüzden her şeyi pistten öğrenmek zorunda kaldı. O bana gerçekten İngiliz geliyor. Genellikle hafif bir Amerikan şarkısıyla şarkı söylerim, çünkü ilk dinlediğim kişi Elvis Presley idi. Parça listesini yaparken ve kesinlikle albüm yapmak için şarkıları işaretlediğimde, her zaman ilk üçte. Bu olağanüstü bir şarkı. ”10/7.9


Sunflower, Vol.6:Potansiyel olarak Harry'nin yolculuğundaki kederin son aşaması - kabul - Harry, ilişkisinin iyi anılarını yansıtıyor gibi görünüyor.

Buradaki ayçiçeği, şimdi yazmaya çalıştığı melodiden daha fazlasını isteyen ve hafızasında tatlı tutulan geçmişin iyi zamanlarını temsil edebilir. Geçmiş sevgilisinin duygularının ve zihninin onları daha iyi tanımasına izin vermeyi umduğu için, şimdi bu melodide bu yüksekleri ölümsüzleştirmek için iyi zamanlarını daha iyi bilmenin bir yolunu bulmayı umuyor.

Harry, bu anıların gerçekliğinin, sembolik ayçiçeklerinin fiziksel anlamda öldüğünü, ancak bu parçanın melodisinin hafızayı canlı ve tatlı tutmak için dikilen "yeni tohumları" temsil ettiğini belirtiyor.10/8.4

Canyon Moon:Entertainment Weekly’nin Fine Line incelemesinde, pistin 1960'larda ve 70'lerde bir rock müzisyeni koleksiyonuna ev sahipliği yapan Los Angeles'taki bir alandan (ve gerçek kanyondan) adını alan “Laurel Canyon sesi” ile olan bağlantısını not ediyorlar. Mayıs 2017 ve Haziran 2019 arasında bir süre boyunca Harry, Laurel Kanyonu'na 8 km'den daha yakın bir mülke sahipti.10/7


Treat People With Kindness:Albümde ki tek kötü şarkı.10/2

Fine Line:Hem albümün adını taşıyan ve albümün son parça özelliğini gösterden bu şarkı gerçekten muazaam.10/10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR