A Revisit To FUTURE NOSTALGIA - DUA LIPA





İngiliz şarkıcı Dua Lipa'nın ikinci stüdyo albümü. Yayınlanmasından iki hafta önce internete sızdığı için aslında 3 Nisan 2020'de yayınlanacak olan albümün tarihi Warner Records tarafından 27 Mart 2020'ye çekildi.Lipa albüm çalışmalarına 2018'de Jeff Bhasker, Ian Kirkpatrick, Stuart Price ve The Monsters and the Strangerz gibi söz yazarları ve prodüktörlerle çalışmaya başladı ve albüm konseptini pop "nostaljisi" ve elektronik müzik olarak ayarlamak istedi.
İki single ve bir tanıtım single'ı yayımlandı. "Don't Start Now", albümün çıkış single'ı olarak 1 Kasım 2019'da yayımlandı. Şarkı eleştirmenler tarafından olumlu dönüşler aldı ve listelerde de büyük bir başarı göstererek UK Singles Chart ve Billboard Hot 100 listelerinde ilk 10 arasına girdi. Albümle aynı adı taşıyan promosyon single'ı "Future Nostalgia" ise 13 Aralık 2019'da yayımlandı. İkinci single "Physical" ise albümün ikinci single'ı olarak 31 Ocak 2020'de piyasaya sürüldü. Albümün tanıtımı için Lipa, Future Nostalgia Tour adını verdiği turneyi duyurdu ve 24 Avrupa ülkesi dahil olan turnenin Nisan 2020'de başlayacağını açıkladı.
Müzikal olarak Future Nostalgia, Lipa tarafından "dans kursu müzikleri" olarak tanımlandı. Şarkıların disko ve pop müzik ağırlıklı olduğunu söyleyerek ilhamını Gwen StefaniMadonnaMolokoBlondie ve Outkast'ten aldığını söyledi.

Çıkış albümünün genişletilmiş deluxe baskısı olan Dua Lipa: The Complete Edition albümünü Ekim 2018'de yayınladıktan sonra Lipa, 2019 filmi Alita: Battle Angel için 24 Ocak 2019'da "Swan Song" adlı bir single yayınladı ve ticari başarıya ulaştı. Aynı ay, yeni stüdyo albümü için şarkılar yazmaya başladığını söyledi.Albümün tarzı için sorulan sorulara da "nostaljik" ve "dans kursu sınıfında çalabilecek şarkılar" olarak cevap verdi.
Bu albümle yapmak istediğim şey kendi rahat tavrımı kırıp kendime meydan okumak ve otururken dinlediğim favori klasik pop şarkıları ile hala dinlenebilir taze ve tamamen bana ait olan benzersiz şarkılar yapmaktı.
Çıkış single'ı "Don't Start Now" yayınlandıktan sonra Future Nostalgia ve albümü tanıtıcı turu Aralık ayında duyuruldu Lipa albümü oluştururken Gwen StefaniMadonnaMolokoBlondie ve Outkast gibi isimlerden ilham aldığını söyledi. Aynı zamanda daha çok "canlı element" ekleyeceğini söylerken "prodüksiyonunu elektronik müzik ile harmanlayacağını" ekledi.
23 Mart 2020'de albümün yüksek ses kaliteli hali internete sızdı. Lipa ise hem bu etken yüzünden hem de COVID-19 pandemisi yüzünden albüm tarihini 27 Mart 2020'ye çekti.

Future Nostalgia:Dua Lipa tarafından kaydedilen ve aynı adı taşıyan ikinci stüdyo albümünden (2020) tanıtım single'ı olarak yayınlanan bir şarkı. Şarkı, Skylar Mones, Lipa, Clarence Coffee Jr. ve şarkının ek yapımcısı Jeff Bhasker tarafından yazılmıştır. 13 Aralık 2019'da Warner Records tarafından dünya çapında dijital platformlarda ve çağdaş hit radyoda Avustralya'da piyasaya sürüldü. "Future Nostalgia" diskoelektro ve funk etkilerine sahip bir pop şarkısıdır. Şarkı Los Angeles'ta yazılmış ve "eğlenceli" olması amaçlanmıştı.
Kasım 2019'da Lipa, ikinci stüdyo albümü Future Nostalgia'nın (2020) ilk single'ı olan "Don't Start Now"ı çıkardı. Şarkıyı tanıtırken, Lipa albüm adı taşıyan şarkının da yayınlanacağını doğruladı. "Sadece eğlencesine ufak bir video yayınlayacağım," dedi."Future Nostalgia" daha sonra resmi olarak yayınlanmasından bir gün önce duyuruldu.
Şarkı, Skylar Mones, Lipa, Clarence Coffee Jr. ve yapımcısı Jeff Bhasker tarafından yazılmıştır. Lipa, Los Angeles'ta yazdığı şarkı için "Kadın bir Alfa'ya alışkın olmadığınızı biliyorum," ve "Ben bir adama pantolonlarını nasıl giyeceğini öğretemem" gibi satırları içeren "eğlenceli" olmasını amaçladığını söyledi.
"Future Nostalgia" üç dakika dört saniye uzunluğundadır ve diskoelektro ve funk etkileri ile bir pop şarkıdır.Prodüksiyon, şarkının adını tekrar ederek " 80'lerin -funk bas vurgularını" ve " vokoder geri vokalleri" ile "keskin küçük dalgalanmaları" içeriyor.

Açıksaı şarkının başları güzel olsa'da nakarat kısmını hiç beğenmedim ve aşırı zorlama olmuş bence nakaratı.10/6.9

Don't Start Now:Future Nostalgia'dan (2020) çıkış single'ı olarak yayınlanan bir şarkı Şarkı Caroline Ailin, Emily Warren, şarkının yapımcısı Ian Kirkpatrick ve Lipa tarafından yazılmıştır. Lipa, hayatının bir sonraki dönemi için Future Nostalgia'dan bu parçayı seçmeye karar vermiştir. Daha sonra 1 Kasım 2019'da Warner Records aracılığıyla dünya çapında dijital platformlarda ve Birleşik Krallık'ta çağdaş hit radyoda yayınlandı.Şarkı 5 Kasım'da ABD'de de aynı türde piyasaya sunuldu. "Don't Start Now", Eurodance etkili bir nu-disco şarkısıdır. Şarkının sözlerinde Lipa, eski bir sevgiliye hitap ediyor.
Piyasaya sürülmesinin ardından "Don't Start Now", müzik eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler aldı ve çoğu disko etkilerini ve Lipa'nın vokallerini övdü. Şarkı, dünya çapında ticari bir başarı yakaladı ve Hırvatistan, Ekvador, İsrail ve İrlanda'daki listelerde ilk sırada yer aldı. "Don't Start Now" diğer otuz beş ülkede de ilk ona girdi. UK Single Charts'a yedinci ilk on girişi ve ABD Billboard Hot 100'deki listeye ilk ilk beş girişi oldu ve beşinci oldu. "Don't Start Now" Belçika, Danimarka, İtalya, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde altın sertifika aldı. Ayrıca Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'ta platin ve Avustralya, Brezilya ve Kanada'da çift platin sertifikaya sahiptir.
"Don't Start Now" video klibi, 1 Kasım'da Lipa'nın resmi YouTube kanalı üzerinden yayınlandı. Nabil tarafından yönetildi. Single'ın tanıtımı için Lipa dört müzik ödül töreninde, yedi televizyon programında ve iki müzik festivalinde performans sergiledi.
İlk albümü Dua Lipa: The Complete Edition'ın (2018) ardından Lipa, "Swan Song" adlı yeni bir single duyurdu. Şarkı, 24 Ocak 2019'da Alita: Savaş Meleği (2019) filmini desteklemek için piyasaya sürüldü ve orta derecede ticari başarı elde etti. Lipa o sırada ikinci stüdyo albümünün yazma sürecinde olduğunu belirtti.
"Don't Start Now" Lipa, Caroline Ailin, Emily Warren ve yapımcı Ian Kirkpatrick tarafından yazılmıştır. Grup daha önce, ilk çıkış stüdyosu albümünden (2017) altıncı single olan "New Rules" üzerinde birlikte çalışmıştı. Lipa, şarkının piyasaya sürülmesinin, hayatında yeni bir bölüme başlamasına izin vermesi ve onu Future Nostalgia'nın çıkış single'ı olarak seçmesinin "doğal" bir seçim olduğunu hissetti.
Ekim ayında, şarkının çıkışına hazırlanmak için tüm sosyal medya yayınlarını kaldırdı. "Don't Start Now" resmi olarak 22 Ekim'de duyuruldu ve 1 Kasım'da dünya çapında yayınlandı.Şarkının yayınlanmasının ardından, Future Nostalgia ve beraberindeki konser turu Aralık ayında açıklandı.10/10


Cool:7 Kişi tarafından yazılan ve 2 kişi tarafından alt yapısınu üstlenen "Cool" şarkısında sözlerini aşırı basit buldum gerçekten 7 kişi mi yazmış dedim içimden alt yapısı ise 80ler Disco şarkılarına anımsatıyor fakat şarkının başka bir havası var... 10/7.4

Physical:Şarkının başında galiba Aleyna Tilki söylecek sandım.Şarkı Lipa, Sarah Hudson, Clarence Coffee Jr, Jason Evigan ve Lipa tarafından yazıldı ve Koz tarafından bestelendi . 31 Ocak 2020'de Warner Records aracılığıyla dünya çapında dijital platformlarda ve Birleşik Krallık'ta çağdaş hit radyoda yayınlandı . Şarkının sözleri, bir ilişkide deneyimlenen sevecenliği anlatıyor, aynı adı taşıyan 1981 single'dan Olivia Newton-John'un sözlerinin arasına katıyor.
"Physical", 1980'lerin ve tekno müziğinin etkisi altında kalan synth-pop tarzında bir şarkıdır. Yayınlanmasıyla birlikte müziğin alt yapısı müzik eleştirmenlerinden bolca övgüler aldı. "Physical" aynı zamanda ticari başarı da yakaladı, birçok bölgede ilk 40 arasında girdi. Birleşik Krallık'ta şarkı 11 numaraya yükselerek Lipa'nın ilk 20 arasına giren onuncu, ABD Billboard Hot 100 listesine giren dokuzuncu şarkısı oldu.
Tanıtıcı video klibi Lipa'nın resmi YouTube kanalında 31 Ocak 2020'de yayınlandı. Barselona, İspanya'da Lope Serrano tarafından çekildi. Lipa sette dans ederken çeşitli renkte ekranlar ve hareketli görseller kullanıldı. Video klip, 1981 yapımı Order and Cleanliness etkisi altında çekildi ve fikir oradan İsveçli artistler Peter Fischli ve David Weiss'ten alındı. Eleştirmenler, renkli görsellerin altında yatan anlamları eleştirdiler.
Kasım 2019'da Lipa, ikinci stüdyo albümü Future Nostalgia'nın (2020) çıkış single'ı "Don't Start Now"'u yayınladı.Şarkı hem eleştirmenlerden bolca övgü topladı, hem de ticari başarı yakaladı. UK Singles Chart listesinde zirveye yükselerek yedinci ilk 10 arasına girişini yaşadı, ABD Billboard Hot 100 listesinde ise ikinci ilk 10 arasına girdi. Albümle aynı adı taşıyan şarkı ise promosyon single'ı olarak yayınlandı ve eleştirmenler tarafından olumlu dönüşler aldı.
20 Ocak 2020'de Lipa, "Physical" parçası için kısa kesitler yayınladı ve Twitter hesabında "işaretleri hatırlayın..." ve "bir gün daha yaklaşıyor," yazarak bunları paylaştı.Ertesi günlerde şarkı sözü videosu yayınlandı.Şarkının resmi kapağı ve yayınlanma tarihi resmi olarak 24 Ocak'ta duyuruldu.10/9.2


Levitating:Şarkının başı bir tane Türk şarkısına aşırı benziyor.Şarkı sonlara doğru ciddi anlamda güzelleşmeye başlıyor... Umarım bu şarkı harcanmaz.10/10

Pretty Please:Şarkıda soft bir havasının yanında 70-80ler dönemini ağır esintileri var. Bazı kısımlarını beğenmesemde şarkının çoğu kısmını bayıldım.10/9.7


Hallucinate:Nakaratına bayıldım fakat nakarata giren kısmı hiç sevmedim. Aşırı zorlama gelen bir şarkı daha...Fakat nakaratı ciddi anlamda kurtarıyor.10/8

Love Again:Daha öncede dinlediğimde yine zorlama olduğunu düşünmüştüm hala öyle...10/5


Break My Heart:Şarkı Lipa, Alexandra Tamposi, Blair Gormal ve yapımcıları Canavarlar ve Strangerz tarafından yazıldı . "Break My Heart", INXS tarafından seslendirilen ve Michael Hutchence ve Andrew Farriss ve tarafından yazılan "Need You Tonight" (1987) adlı parçadan ses örneği içerdiği için onlar da şarkı yazarı olarak belirtildi.

"Break My Heart", Ocak 2020'de "Physical" ve Normani ile olan işbirliği "If It Ain't Me" ile birlikte sızdırıldı.Lipa ilk olarak şarkının Mart 2020'de Avustralya şovu Sunrise'da Future Nostalgianın üçüncü single'ı olacağını açıkladı.Lipa, kapak resmini yayınladı ve şarkının 27 Mart 2020'de çıkacağını duyurdu.Daha sonra, Future Nostalgianın yeni yayın tarihi nedeniyle şarkının yayınlanmasını 25 Mart 2020'ye çekti.10/10

Good In Bed:Albümde ki tek iğrenç şarkı cidden beğenmedim aşırı zorlama.10/4




Boys Will Be Boys:Kapanış olarak güzel bir şarkı.10/10



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR