BRITNEY SPEARS - ... BABY ONE MORE TIME



 12 Ocak 1999 tarihinde ABD'de Jive Records tarafından yayımlanmıştır. "...Baby One More Time", Spears'ın kendisine örnek aldığı MadonnaCher gibi müzisyenlerin tarzlarına benzer bir tarza sahiptir. ...Baby One More Time'daki şarkıların sözlerinin çoğu gençlik problemleri hakkındadır.
Albüm tüm dünyada büyük bir ticari başarı elde etmiştir. ABD'de Billboard 200 listesinde bir numaraya ulaşmış, 19 ülkenin listelerine girmeyi başarmış ve kadın bir sanatçı tarafından yayımlanan en çok satan ilk albüm olma unvanını elde etmiştir. Albüm, Spears'ın halk tarafından kabul görmesini sağladı. Albümden yayımlanan ilk tekli "...Baby One More Time", Spears'ı bir pop fenomeni haline getirdi. "...Baby One More Time", Billboard Hot 100 listesinde bir numaraya kadar yükselmeyi başardı ve Ekim 2008'de Womanizer da aynı başarıyı gösterene kadar, yaklaşık on yıl boyunca, Spears'ın listenin zirvesine ulaşan tek teklisi oldu. "...Baby One More Time", tüm dünyada Spears'ın bugüne kadar yayımladığı en iyi tekli olarak kabul görmüştür. Ayrıca sanatçının en bilinen şarkısıdır. Albümden yayımlanan teklilerden biri hariç hepsi Billboard Hot 100 listesinde ilk yirmiye girmeyi başarmıştır.
Spears'ın ilk albümü için tüm dünyada büyük başarı yakalayan "...Baby One More Time" şarkısını Max Martin yazmıştır. Albüm, sanatçının ABD'de Elmas sertifikası alan ilk albümüdür. 2000 Grammy Ödülleri'nde albüm, ...Baby One More Time şarkısı için, "En İyi Yeni Sanatçı" ve "En İyi Kadın Vokal Performansı" dallarında aday gösterilmiştir.
Albüm, 13-19 yaş arası bir sanatçı tarafından yayımlanan en çok satan albümdür. Ayrıca ABD'de bir kadın sanatçı tarafından yayımlanan en çok satan ilk albümdür. Albüm, ayrıca ABD'de kadın sanatçılar arasında dördüncü, toplamda yirmiyedinci en çok satan albümdür. 2010 yılı itibarıyla, albüm tüm dünyada yaklaşık 25 milyon satmıştır.

...Baby One More Time:Max Martin tarafından yazıldı ve Martin ve Rami tarafından üretildi. Toni Braxton'dan kullanılmayan bir şarkıyla demo teyp kaydettikten ve gönderdikten sonra Spears, Jive ile çok albümlü bir anlaşma imzaladı. "... Baby One More Time", bir erkek arkadaşıyla ayrıldıktan sonra bir kızın duygularını ifade eden bir pop şarkısıdır.
"... Baby One More Time" 23 Ekim 1998'de Jive Records tarafından yayınlandı. Britanya Fonografya Endüstrisinden (BPI) üçlü platin sertifikası aldığı ve 1999 yılının en çok satan şarkısı haline gelen Birleşik Krallık da dahil olmak üzere en az 18 ülkede bir numaraya ulaştı. Şarkı en çok satan şarkılardan biri oldu. tüm zamanların bekarları, 10 milyondan fazla satıldı. Nigel Dick'in eşlik ettiği bir müzik videosu, Spears'ı Katolik bir liseden bir öğrenci olarak canlandırıyor ve aşk ilgisini uzaktan izlerken şarkı söyleyip dans ettiğini hayal etmeye başlıyor. Müzik videosuna daha sonra Spears'ın kurgusal kızının saçında pembe kurdeleler giyerken benzer bir kız öğrenci kıyafeti giydiği "If U Seek Amy" (2009) adlı videoda referans verildi. 2010 yılında, "... Baby One More Time" adlı müzik videosu Jam! 'İn yaptığı bir ankette pop müzik tarihinde üçüncü en etkili video seçildi. 2011 yılında, "... Baby One More Time" Billboard tarafından 1990'ların en iyi müzik videosu seçildi. En büyük hitleri ve diğer derleme albümlerinde yer aldı. 2020 yılında Rolling Stone, tüm zamanların en büyük ilk single'ı "..Baby One More Time" adını aldı.

Haziran 1997'de Spears, kadın pop grubu Innosense'e katılmak için yönetici Lou Pearlman ile görüşmelerde bulundu.Lynne Spears, aile arkadaşı ve eğlence avukatı Larry Rudolph'a görüşünü sordu ve bazı resimlerle birlikte Whitney Houston karaoke şarkısı üzerinde şarkı söyleyen bir Spears kaseti sundu. [4] Rudolph etiket kaydetmek için ona adım atmak istediğine karar verdi, bu yüzden profesyonel bir demoya ihtiyacı vardı.Spears'a Toni Braxton'dan kullanılmayan bir şarkı gönderdi; bir hafta prova yaptı ve ses mühendisini ses mühendisi olan bir stüdyoda kaydetti. Spears, demo ile New York'a gitti ve aynı gün Kentwood'a dönen dört etiketten yöneticilerle bir araya geldi.İzleyicilerin üçü onu reddetti, seyircilerin Backstreet Boys ve Spice Girls gibi pop grupları istediğini ve "başka bir Madonna, başka bir Debbie Gibson veya başka bir Tiffany olmayacağını" savunarak iki hafta sonra, JIVE Records'tan yöneticiler Rudolph'a telefon etti. [4] A&R kıdemli başkan yardımcısı Jeff Fenster, Spears'ın "Yaşlanan duygusal içerik ve ticari çekicilik sağlayabilen birini duymak çok nadir." [...] Herhangi bir sanatçı için motivasyon — 'kaplanın gözü'— Ve bunu son derece önemlidir. ”Sesini bir ay boyunca yapımcı Eric Foster White ile birlikte çalışmak üzere atadılar. Kayıtlı materyali duyduktan sonra Başkan Clive Calder tam bir albüm sipariş etti.Spears başlangıçta "Sheryl Crow müziği, ama daha genç yetişkin çağdaş" öngörmüştü, ancak "Pop için daha mantıklıydı, çünkü dans edebilirim - bu daha fazla", çünkü etiketinin yapımcı ataması ile iyi hissetti.10/10

(You Drive Me) Crazy:1999'un üçüncü çeyreğinde çıkardığı üçüncü teklidir. Şarkı aynı zamanda Spears düzenleme albümü Greatest Hits: My Prerogative'de de yer almaktadır. Şarkının "The Stop Remix!" sürümü, asıl teklidir (düzenleme olmayan şarkı albümde yer almaktadır [...Baby One More Time]). Şarkı aynı zamanda 28 Ekim 1999'da You Drive Me Crazy isimli filmin film müziğidir.
Öncelikle şarkının yazarı ve prodüktörü Max Martin'dir. Bu dans temelli şarkı Britney'in birisine amansız bir aşk duymasını konu alır, onun da dediği gibi "you drive me crazy"(Beni çıldırtıyorsun).
Şarkı listelerde 2000'li yıllara kadar kaldı. Birçok sanatçı şarkıyı kendi albümünde de kullandı.

Baby One More Time isimli albümden çıkan önceki iki tekli gibi You Drive Me Crazy'de Nigel Dick tarafından çekildi ve prömiyeri MTV'nin TRL programında yapıldı. 2000 yılında klip en iyi dans klibi kategorisinde Grammy'ye aday gösterildi. Klibin tam konsepti Britney Spears'a aittir. Bu klipte Spears diğer iki klibinde olduğu gibi moda yaratan seksi bir kıyafetle görülüyor.
Klip Kaliforniya'daki Redondo Kumsalı Güç İstasyonu'nda çekildi. Klip Britney'nin garson kıyafetleriyle bir restoranda başlıyor. Britney içeri gidiyor ve parlayan yeşil bir sütyen ve siyah bir pantolon giyiyor ve geniş dans sahnesi başlıyor. İlerki sahnelerde şarkı söylerken ve dans ederken görüntüleri vardır; onun "Crazy" ismini verdiği dünyasında ve parlayan topun altında geçen klipte oyuncular Melissa Johan Heart ve Adrian Greiner'ın olması da klibin eleştirilerini olumlu etkilemiştir. Klip Sabrina isimli dizinin bir bölümünde de kullanılmıştır.
"You Drive Me Crazy" MTV'nin klip yapımı programının("Making Of Video") ikinci bölümünde yer almıştır.10/10

Sometimes:1999'un ikinci çeyreğinde yayımlanmıştır.
Şarkının sözleri, 2000 BMI Pop Ödülleri'nde "Sometimes" ile en iyi şarkı ödülünü kazanan Jörgen Elofsson'a aittir. Şarkının yapımcılığını Per Magnusson ve David Kreuger üstlenmiştir.
Spears'ın önceki teklisi "...Baby One More Time"ın müzik videosu gibi, Sometimes'ın müzik videosu da Nigel Dick tarafından yönetilmiştir.Malibu, California'daki Paradise Cove'da çekilen videoda Spears, model Chad Cole tarafından canlandırılan sevgilisini uzaktan izlemektedir. Sevgilisi sahilde köpeğiyle oynarken Spears, bir gözetleme noktasında, iskelede ve bir piknik örtüsünün üzerinde beklerken görülmektedir. Video ayrıca Spears ve birkaç dansçının iskelede beyazlar içinde dans ederken göstermektedir. Videonun çekimlerine Şubat 1999'da başlanmış, fakat Spears'ın dizini incitmesi üzerine çekimler ertelenmiştir. Spears'ın dizi iyileştikten sonra, çekimler 9-10 Nisan 1999 tarihlerinde tamamlanmıştır.
Videonun iki ayrı versiyonu vardır. İlkinde birinci kıta sırasında çoğunlukla doğa manzaraları görünürken, ikincisinde bu sahneler iskelede çekilen dans sahneleriyle değiştirilmiştir. Videoda şarkının radyo sürümü kullanılmıştır. Bu sürümde başlangıç kısaltılmış ve sonlara doğru enstrümantal bir geçiş iptal edilmiştir.
Tekli yalnızca radyolara yayımlandığı için en başından beri listeler açısından bir dezavantaja sahipti. Tekli yayımlandığı zaman, tekliler çoğunlukla CD tekli olarak da yayımlanıyordu ve bu teklinin ticari başarı açısından büyük öneme sahipti. Buna rağmen, Sometimes listelerde nispeten başarılı oldu. Hot 100 Airplay listesinde ilk yirmiye girmeyi başarması sayesinde Billboard Hot 100 listesinde 21 numaraya kadar yükselmeyi başardı.[1] Tekli, 1999 yılı Billboard Hot 100 yılsonu listelerinde 75 numarada yer aldı. "Sometimes", radyolarda da büyük başarı gösterdi.
Tekli, uluslararası alanda da başarı gösterdi. Pek çok Avrupa ülkesinde ve Avustralya'da ilk beşe girmeyi başardı. "Sometimes", Birleşik Krallık'ta üç numaraya kadar yükselmeyi başardı ve yıl sonu listelerinde toplam 414,000 adetlik satışla 48. sırada yer aldı.10/10

Soda Pop:Mikey Bassie'nin ek vokalleri olduğu bu şarkıda sanki Britney söylemiyormuş gibi... O yılları şuanda bilie hissettiren bu şarkı tam bir muazzam 10/10


Born to Make You Happy: ...Baby One More Time için yazılan ve prodüktörlüğünü de Lundin'in üstlendiği bir şarkıdır. Başta Avrupa olmak üzere bazı yerlerde albümün dördüncü teklisi olarak yayımlanmıştır. Şarkı, İrlanda ve Birleşik Krallık'ta Spears'ın bir numaraya yükselmeyi başaran ikinci teklisi olmuştur.
Sözleri Andreas Carlsson ve Kristian Lundin'e ait olan şarkının yapımcılığını da Lundin üstlenmiştir. Şarkıda Spears düzeltmek istediği bir ilişkiyi hatırlamaktadır. Neyin yanlış gittiğini anlayamamaktadır.
CD teklisinde şarkının demo versiyonu da bonus remix olarak yayımlanmıştır. Bu parça tamamen farklı vokaller içermektedir.
Şarkının bildiğimiz masum ve saf halinin aksine, orijinal versiyonu cinsel içerikliydi. Şarkının cinsel içeriği o denli fazlaydı ki o sırada 18 yaşında olan Spears şarkıyı kaydetmeye yanaşmadı. Bu nedenle şarkı yeniden yazıldı.
"Born to Make You Happy" ile Spears Birleşik Krallık'ta ikinci kez bir numaraya ulaştı ve tekli bu ülkede toplam 305,000 adet sattı.Şarkı İrlanda'da da bir numaraya kadar yükseldi ve diğer pek çok ülkede ilk ona girdi. Kanada'da da ilk yirmibeş tekli arasına girmeyi başardı. Tekli, 2000 yılında dünya çapında 3,673,000 adetten fazla satış yapmayı başardı.
Videonun orijinal konseptinde Spears'ın videoda bir rüyada olması ve kendisinden hamile olduğu eski sevgilisinin ardından yas tutması planlanmıştı. Fakat bu konsept basına sızıp olumsuz tepkiler alınca Jive Records hemen konsepti değiştirdi.
24-25 Ekim 1999 tarihinde Los Angeles'ta Billie Woodruff tarafından çekilen video uyumakta olan Spears'ın görüntüsüyle başlamaktadır. Rüyasında Spears içide birkaç farklı basamağın bulunduğu futuristik bir odadadır. Bu sahnenin ardından Spears, odasının bulunduğu apartmanın tepesinde kırmızı üst ve siyah etekle bir dans parçası sahnelerken gösterilir. Rüyasının son kısmında sevgilisi odaya onu görmeye gelir. Videoda çift yastık kavgası yaparken de gösterilir. Video için şarkının radyo sürümü kullanılmıştır. Bu sürüm, biri şarkının ortalarında ve diğeri de sonlara doğru olan, iki enstrümantal köprüyü kaldırmaktadır.10/10

From the Bottom of My Broken Heart:Şarkını sözleri aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen Eric Foster White'a aittir. Şarkıda, Spears ilk aşkını ve bu aşkın asla bitmesini istemediğini hatırlarken en içten duyguları "kırık kalbinin en uzak köşesinden (from the bottom of my broken heart)" gelmektedir. Şarkı, bilinmeyen nedenlerden dolayı Spears'ın derleme albümü Greatest Hits: My Prerogative'de yer almamıştır. "From the Bottom of My Broken Heart", Spears'ın albüm için kaydettiği ilk şarkıdır.
Gregory Dark'ın yönettiği video, Spears evden ayrılmak için eşyalarını toplarken başlar. Morali bozuktur çünkü ilk aşkını özleyeceğini biliyordur. Video boyunca Spears ve erkek arkadaşının geçmişinden görüntüler izleriz. Bunlar arasında ikisinin bir yel değirmenine tırmandığı görüntüler de vardır. Videonun sonuna doğru Spears'ı otobüs durağında beklerken görürüz. Bu sırada ilk aşkı da onu son kez görebilmek için aceleyle oraya doğru ilerlemektedir. Fakat durağa vardığında, Spears'ın çoktan oradan ayrıldığını görür.
Video, Spears'ın TRL'de emekliye ayrılan dördüncü videosu olmuştur. Ayrıca Spears'ın dans etmediği ilk videodur. Şarkı, Spears'ın bugüne kadar kaydettiği en uzun şarkıdır.
"From the Bottom of My Broken Heart", yüksek satış miktarı sayesinde Billboard Hot 100 listesinde ilk yirmiye girmeyi başardı ve 14. sıraya kadar yükseldi. Fakat teklinin radyoda çalınma sayısı Spears'ın önceki teklileri kadar fazla değildi. Şarkı, ABD yıl sonu listelerinde 31. sırada yer aldı.
"Born to Make You Happy", uluslararası tekli olarak yayımlanırken, "From the Bottom of My Broken Heart" yalnızca birkaç ülkede yayımlandı. Örneğin Avustralya'da Spears'ın müzik şirketine "Born to Make You Happy" ve "From the Bottom of My Broken Heart" arasında seçim hakkı tanındı.10/8


I Will Be There:Klasik Britney Spears şarkıları gibi 99lu yılların en güzel şarkılarından bir tanesi olabilir...10/10

I Will Still Love You With Don Philip:10/10


Deep In My Heart:Şarkı yalnızca albümün uluslararası sürümünde veya "Oops! .. I Did It Again" albümünde bulunabilir.10/10

Thinkin' About You:Sanki arkada Xtina'nın sesini duyar gibiyim... Klasik Britney şarkılarından bir tanesi daha10/8.7



E-Mail My Heart:Yazarlığını ve yapımcılığını Eric Foster White üstlenen bu şarkı albümün uzaklarında sanki bir sahil kasabasındaymış gibi hissteriyor.10/10

The Beat Goes On:Albümde ki tek kötü bu şarkı olabilir...10/5


I'll Never Stop Loving You:Yazarlıkta Jason Blume ve Steve Diamond bulunan şarkının yapımcılığını Per ve David üstleniyor.10/9.4

Autumn Goodbye:Şarkı bir bonus parçadır.10/10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR