BRTINEY SPEARS - OOPS!...I DID IT AGAIN


16 Mayıs 2000 tarihinde Jive Records ile Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlandı. Albüm öncelikle pop, dans pop ve genç pop rekoru, ilk çıkış albümü albümü ... Baby One More Time (1999). Spears ayrıca Rolling Stones '' (No No Get I) Memnuniyeti "ve Jets'in" You Got It All "(Jets All) albüm). Albümün prodüksiyonuna katkılar Max Martin, Rami Yacoub, Per Magnusson, David Kreuger, Kristian Lundin, Jake Schulze, Darkchild ve Robert John "Mutt" Lange gibi çok çeşitli yapımcılardan geldi.

Yayımlanmasının ardından, Oops!...I Did It Again müzik eleştirmenlerinden genellikle olumlu eleştiriler aldı. ABD Billboard 200'de ilk kez 1.319.000 adet ilk hafta satışla, bir kadın sanatçının en yüksek çıkış haftası albüm satışları için önceki Nielsen SoundScan rekorunu kırarak ilk sırayı aldı.Bu rekor on beş yıl sonra, albümün ilk çıkış haftasında 3.38 milyondan fazla satılan Adele tarafından 25 albümünün piyasaya sürülmesinin ardından kırıldı. Oops!... I Did It Again Avustralya, Finlandiya, Japonya, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'ta ilk beş içinde zirve yaparken on beş ülkede bir numaraya ulaştı. Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği'nden (RIAA) elmas sertifikası alan ikinci albümü oldu.Dünya çapında, albüm 20 milyondan fazla sattı ve Spears'ın en çok satan ikinci albümü ... Baby One More Time.

Eylül 1999'da Baby One More Time Tour'un tamamlanmasının ardından altı gün tatil yaptıktan sonra,Spears bir sonraki albümü için şarkı kaydetmeye başlamak üzere New York'a döndü; kaydın büyük bölümü Kasım ayında gerçekleşti. Max Martin, Eric Foster White, Diane Warren, Robert Lange, Steve Lunt ve Babyface'den katkılar içeriyordu. "Oops! ...I Did It Again", "Walk On By" (daha sonra Gareth Gates tarafından kapsanıyor), "Ne U See (U U Getirir") ve "Kapımı Çalma" şarkıları "Kasım ayının ilk haftasında Martin's Cheiron Studios'a kaydedilen ilk kişilerdi; ardından "Güçlü" ve "Şanslı", Ocak 2000'de sonuçlandırıldı (başlık şarkısı ile birlikte). Spears, Aralık 1999'da Robert Lange'nin İsviçre'deki villamasında "Beni Bilmeme Son Bırakmayın"; Lange şarkıyı seslendirdi. "Şimdi Neredesin" den bir çıktı ... Bebek Bir Kez Daha. "Aynadaki Kız" ve "Seni Sevemiyorum" ın enstrümantal pisti ve melodisi 1999 sonbaharında İsveç'te kaydedildi. Spears, vokalleri Ocak ortasındaki Orlando'daki Parc Studios'ta kaydetti.Spears, New York'a döndü ve 28 Ocak 2000 Cuma günü Pil Stüdyolarında Diane Warren'ın "When Your Eyes Your Say It" şarkısını kaydetmek için yapımcı Steve Lunt ile bağlantı kurdu. Battery Studios'da "One Kiss from You" da kaydedildi, ancak daha sonra New York'ta 3. Katta bitti. Spears ayrıca "Sevgili Günlüğü" albümünün son parçasını daha sonra New York'taki Tarrytown'daki East Bay Recording'ta ve New York'taki Avatar Stüdyolarında tamamladı. Bu oturumlar sırasında kaydedilen bir diğer şarkı da "Heart" idi. "(No)"I Can't Get No "adlı kapağı, 42. Yıllık Grammy Ödülleri'ne katıldıktan sonra 24-26 Şubat 2000 tarihleri ​​arasında Kaliforniya, Hollywood'daki Pacifique Kayıt Stüdyolarında Rodney Jerkins ile kaydedildi.

Oops!...I Did It Again:27 Mart 2000'de albümün başrolü Jive Records tarafından piyasaya sürüldü. Şarkı Max Martin ve Rami Yacoub tarafından yazıldı ve üretildi. "Hata! ... Tekrar Yaptım", aşkı bir oyun olarak gören bir kadından lirik olarak söz eden bir şarkıdır ve sevgilisinin duygularıyla oynayarak bunu kendi yararına kullanmaya karar verir. Köprüsünde, gişe rekorları kıran film Titanic (1997) 'ye gönderme yapan bir diyalog bulunmaktadır.


Piyasaya sürüldükten sonra, "Hata! ... Tekrar Yaptım", ilk single'ı "... Baby One More Time" ile benzerlikler kaydeden müzik eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler aldı. 2001 töreni sırasında En İyi Kadın Pop Vokal Performansı Grammy Ödülü'ne aday gösterildi. Ticari olarak, parça ABD Billboard Hot 100'de dokuz numaraya ulaştı. En az 15 ülkede zirveye çıktı. Eşlik eden bir müzik videosu Nigel Dick tarafından yönetildi. Mars'taki Spears'ı tasvir ediyor ve burada ona aşık olan bir astronota hitap ediyor. Kırmızı bir elbise giymiş. 2000 MTV Video Müzik Ödülleri'nde üç kez aday gösterildi. Spears, Oops sırasında parçayı çaldı! ... Tekrar Yaptım Turu, Rüya İçinde Rüya Turu, Onyx Otel Turu ve Britney: Piece of Me.

"Oops! ... I Did It Again" için eşlik eden bir müzik videosu, Nigel Dick tarafından yönetildi ve Universal City, California'da çekildi. Tina Landon tarafından koreograf edildi. Üretimi sırasında Spears düşen bir kamera tarafından kafasına vuruldu ve kanamaya başladı. Spears'ın annesi Lynne (mevcut olan) dört dikiş aldı ve dört saat dinlendikten sonra çalışmaya devam etmesine rağmen bir sarsıntıdan muzdarip olabileceğini öne sürdü.Spears, "Mars'ta olmasını istedi, Mars'ta dans etti" ve "[kırmızı bir tulumda olmak istediğini” yorumladı. Son ürün prömiyeri 10 Nisan 2000'de MTV'nin Video Yapımı bölümünde yer aldı.
Müzik videosu, Mars'taki bir astronotun kısa bir sahnesiyle başlıyor, Oops albümünün kapağını içeren bir taş kayrak ortaya çıkarıyor! ... I Did It Again. Yeryüzündeki bir bilim adamı bunu bir video vericisi aracılığıyla görüyor ve "Sevimli. Nedir?" Astronot, "Oh, bu sevimli tamam. Olamazdı ..." diye cevaplarken, büyük bir sahne yerden yükseldikçe zemin sallanmaya başlar. Saçları düz ütülenerek Spears, parça oynamaya başlarken bir platformdan kırmızı bir elbise içinde bir sahneye iner. Şarkı söylemeye ve dans etmeye devam ederken astronotu havada havada askıya alır. Video boyunca serpiştirilmiş, etrafındaki zeminde yedek dansçılarla beyaz bir web pedi üzerinde yalınayak yatan, bir diafram çıkaran beyaz üst ve etek giyen Spears sahneleri. Köprüleri sırasında Spears, astronotun olduğu yere havada bir flip yapar ve beyaz bir ceket, kısa siyah deri etek ve deri botlarda görünür. Ona olan sevgisinin bir sembolü olarak, astronot, gişe rekorları kıran film Titanic (1997) 'nin mavi elması olan Okyanusun Kalbi ile Spears'ı hediye ediyor. "Yaşlı kadının [Rose] sonunda onu okyanusa düşürdüğünü düşündüğünü", "Evet, bebeğim, aşağıya inip senin için aldım" diye cevap verdiğini soruyor. Spears, "Aww, olmamalıydın" ve uzaklaşıyor, astronot omuz silkiyor ve ayrılıyor (bu konuşulan interlude da kayıtta duyuluyor). Video, Spears ve sanatçıları dans etmeye devam ettikçe sona erer. 2000 MTV Video Müzik Ödülleri'nde "Oops! ... I Did It Again" adlı müzik videosu En İyi Kadın Video, En İyi Dans Videosu, En İyi Pop Video ve İzleyici Seçimi için aday gösterildi.Ancak, dört kategorinin her birinde kaybetti.10/10

Stronger:2000 yılının son çeyreğinde yayınlanan üçüncü tekli.
Şarkının sözleri aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen Max Martin ve Rami'ye aittir. Şarkı, aşkın getirdiği zorlukları aşmakla ilgilidir ve bu şarkıda Spears dünden daha güçlü olduğunu ilan etmektedir.
"Stronger"ın müzik videosu, 5-7 Ekim 2000 tarihleri arasında Joseph Kahn'ın yönetmenliğinde Van Nuys Havalimanı'nda çekilmştir. Videonun tüm konsepti Spears'a aittir.
Spears bir partiye gider ve orada erkek arkadaşının kendisini başka bir kadınla aldattığını öğrenir. Erkek arkadaşının onu geri kazanmak için takip ettiği sahnelerin arasında, Spears "Emeco 1006" marka bir sandalyeyle dans ederken gösterilir. Videonun ikinci yarısında, Spears bir fırtına sırasında klasik bir Ford Mustang ile partiden uzaklaşırken gösterilir. Fakat kısa süre sonra arabası kontrolden çıkarak durur ve Spears yola yürüyerek devam etmek zorunda kalır. Bu sırada Spears'ın, daha önce dans ettiği sandalyeden dönüşen bir bastonla dans ettiği sahneler görülür ve video Spears bir köprüden geçerken sona erer.
Videoda kullanılan sandalye, yönetmen Joseph Kahn'ın evinde bulunmaktadır. Kahn, sandalyeyi "MTV's Cribs"in bir bölümünde göstermiştir.
Video, 2001 "MTV Video Müzik Ödülleri"nde "En İyi Pop Videosu" dalında aday gösterilmiştir.
Stronger, ABD Billboard Hot 100 listesinde 11 numaraya kadar yükseldi. "Hot 100 Singles Sales" listesinde zirveye ulaşan Stronger, böylece "Altın" sertifikası almayı başardı. Teklinin satışları iyi gitse de, radyo da çalınma sıklığı açısından Spears'ın önceki teklileri kadar başarılı olamadı. Buna rağmen şarkı pek çok Avrupa ülkesinde ilk 5'e, Avustralya'da dahil diğer ülkeler de ise ilk 20'ye girmeyi başardı.10/7.8


Don't Go Knockin' on My Door:Stronger yerine bu single olabilirdi ve bunun üstünde çalışıp video çekebilirdi.... 10/10

(I Can't Get No) Satisfaction:Britney Spears, ikinci stüdyo albümü Oops için yapımcı Rodney "Darkchild" Jerkins ile şarkıyı kaydetti! ... 24 Şubat 2000'de Hollywood'daki Pacifique Recording Studios'ta tekrarladım.
Spears'ın versiyonu eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Oops! 'U incelerken, AllMusic'ten Stephen Thomas Erlewine şarkıyı Parça Seçimi olarak seçti ve "Taşların ölümsüz" Memnuniyeti "nin sıkışık revizyonunu Spears'ın ilk albümlerinde" şaşırtıcı bir magpie estetiğinin "sembolü olarak nitelendirdi. Robert Christgau şarkıyı 'seçim kesildi' ilan etti, aksi halde cansız bir albümde iyi bir şarkı anlamına geldi, "Yeni bir Müzikal Express incelemesi kapağa" uzun zamandır beklenen [...] [Mızraklar] Taşların Kapağı '' (Hayır, Alınamıyor) Memnuniyet 'bir hayal kırıklığıdır."
Spears şarkıyı ilk olarak 2000'li yılların Oops'ta çaldı! ... Tekrar Yaptım Turu. Performans, kaydedilmiş versiyonundan (burada gitaristi "Skip" tarafından çalınan) tanıdık Richards gitar yalamasına ayarlanmış bir dans dizisiyle sona erdi.10/10
Don't Let Me Be the Last to Know:Oops!... I Did It Again'den yayımlanan dördüncü ve son teklidir. 2001'in ilk çeyreğinde yayımlanmıştır.
Şarkının sözleri, yapımcı Robert Lange, Lange'in o dönemdeki eşi şarkıcı Shania Twain ve Bryan Adams'ın gitaristi Keith Scott'a aittir. Şarkının yapımcılığını da Lange üstlenmiştir. Şarkıda, Spears erkek arkadaşından her şeyi başkalarından duymasına izin vermeyip doğrudan kendisine söylemesini istemektedir.
Şarkı, Spears'ın derleme albümü Greatest Hits: My Prerogative'de bulunmamaktadır. Fakat albümün Birleşik KrallıkJaponya ve Avustralya sürümlerinde bonuş parça olarak yer almıştır.
Herb Ritts'in yönettiği video 24-27 Ocak 2001 tarihleri arasında Key Biscayne, Florida'da çekilmiştir. Spears, sadece bir bikini ve şort giydiği videoda, bir süpermodelle yakınlaşmakta ve öpüşmektedir. Videoda Spears'ın sevigilisi rolünü Fransız model Brice Durand canlandırmaktadır. Videonun başında Spears ve sevgilisini bir hamakta görürüz. Videoda Spears'ın sevgilisiyle ateş başında yakınlaştığı sahneler de bulunmaktadır. Ayrıca Spears ve sevgilisi deniz kenarında bir aşk sahnesi yapmaktadır. Spears, erkek arkadaşına bilmesini istediklerini bir tiki kulübesinde söyler. Videonun ikinci yarısında Spears bir ağacın üstünde oturmaktadır ve erkek arkadaşı ona doğru uzanır. Ayrıca Spears'ın kumsalda koştuğu ve erkek arkadaşının onu kovaladığı sahneler de mevcuttur.
Video, TRL'de listeye bir numaradan girmiş ve emekliye ayrılmayı başarmıştır. Ayrıca Billboard Müzik Ödülleri'nde en iyi yetişkin videosu dalında aday gösterilmiştir.10/9.7

What U See (Is What U Get):Klasik Spears şarkılarından bir fark'ı yok hatta Oops!... I Did It Again şarkısına benziyor.10/6.7

Lucky:Bu şarkının başı Oops!...I Did It Again şarkısının  aynısı resmen.Hatta şarkı tam tamına Oops!...I Did It Again ikinci versiyonu gibi...10/7.9

One Kiss from You:Galiba albümde ki tek sevmediğim şarkı bu olabilr.10/4

Where Are You Now:Albümde ki en iyi yazılan şarkı kesinlikle bu şarkı olabilir alt yapısı ve şarkının sözleri aşırı güzel.10/10

Can't Make You Love Me:10/4

When Your Eyes Say It:Şarkının albümün dördüncü single'ı olarak piyasaya sürülmesi planlanmıştı, ancak bunun yerine ""Don't Let Me Be The Last to Know" deyin. 2001 Ocak ayında İngiltere'de "When Your Eyes Say It" tanıtım CD'si yayınlandı.10/9

Dear Diary:10/8


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR