A Revisit To POSITIONS [DELUXE] - ARIANA GRANDE

 

Positions, Amerikan şarkıcı Ariana Grande'nin altıncı stüdyo albümü olarak 30 Ekim 2020'de Republic Records tarafından yayınlandı.Şarkıcı albüm için Tommy Brown, Anthony M. Jones, London on da Track, Murda Beatz, The Rascals, Scott Storch, Shea Taylorve Charles Anderson gibi yapımcılarlçalıştı.Positions  şarkıcının önceki iki albümü Sweetener (2018) and Thank U, Next (2019) gibi orta tempoda R&B, pop tarzında bir albümdür neo soul ve funk elementleri barındırır. Sözsel olarak teması seks üzerine kuruludur. Doja Cat, The Weeknd ve Ty Dolla Sign albümde konuk sanatçılar olarak yer almaktadır. Albüm müzik eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler aldı. Kimileri Grande'nin vokallerini överken şarkı sözleri ve prodüksiyonu eleştirildi.
19 Nisan 2020'de ilk olarak Grande'nin yeni müzik üzerine çalıştığı bildirildi.Mayıs 2020'de Doja Cat ile bir şarkı kaydettiğini söyledi. Aynı röportajda Grande, albümü COVID-19 pandemisi yüzünden yayınlamayacağını belirtti.14 Ekim 2020'de sosyal medyadan albümü aynı ay içerisinde yayınlayacağını duyurdu.Üç gün sonra, klavyede "POSITIONS" kelimesini yazdığı ağır çekim bir video yayınladı.Aynı gün, Grande'nin resmi web sitesi 23 Ekim 2020 ve 30 Ekim 2020'ye geri sayım yapan iki geri sayım başlattı. 23 Ekim 2020'de Twitter üzerinden albümün 30 Ekim'de yayınlanacağını onayladı ve albüm kapak resmini yayınladı.Ertesi gün ise şarkı listesini paylaştı. 

shut up: Şarkı, "şarkıcının, zamanını nasıl geçirdiğiyle çok ilgilenen insanlara anlattığı bir orkestra-pop numarasının mücevher kutusu" olarak tanımlandı. Grande, şarkıyı sosyal medyası aracılığıyla 24 Ekim 2020'de Positions'ın açılış parçası olarak onayladı Aynı gün albüm için yazılan ilk şarkının "Shut Up" olduğunu açıkladı. 

Grande, Zach Sang ile yaptığı röportajda , "Kapa çeneni" süreci hakkında: "Tarazideki tüm notaları kullandık. 'Aynı anda hem lirik hem de bu kadar müzikal olan bir şeyi nasıl yapabiliriz?' gibiydik. böylece orkestral ve sofistike bir his veriyor ama lirik olarak sadece eğlenceli ve ürpertici. " Ayrıca, "'Kapa çeneni' ile çok agresif veya vaaz vermesini istemedik, farklı davranmaya ve negatif olmak ve nefret ettiğiniz insanlar hakkında enerjinizi boşa harcamak için çok fazla zaman harcamamak için bir davet gibi" dedi.7/10


34+35: Şarkının söz yazarlığını Grande, Albert Stanaj, Courageous Xavier Herrera, Scott Nicholson, Steven Franks, Tayla Parx, Victoria Monét; yapımcılığını da Peter Lee Johnson ve Tommy Brown üstlendi. Şarkı Republic Records tarafından 30 Ekim 2020'de Grande'nin altıncı stüdyo albümünün ikinci single'ı olarak yayımlandı. Şarkının adı ve nakaratında 69 seks pozisyonuna göndermeler yapılırken geri kalan kısmında seks şakaları, lastikli sözler ve cinsel sözler mevcuttur. Şarkının Amerikalı rapçi Doja Cat ve Megan Thee Stallion'u içeren remiksi de 19 Şubat 2021 tarihinde yayımlandı ve daha sonra Positions albümünün deluxe versiyonunda yer aldı.

"34+35" ilk olarak Grande'nin 24 Ekim 2020'de sosyal medya paylaşımı aracılığıyla, Positions parça listesini açıkladığında ortaya çıktı.Grande şarkı üzerinde çalışmaya 2019'da başladı ve şarkının albümde yer alacağına karar verdikten sonra şarkı Eylül 2020'de tamamlandı.Albümün çıkış şarkısının "34+35" olması planlanırken daha uygun ve albümün içeriğini daha iyi yansıttığı gerekçesiyle "Positions", albümün çıkış şarkısı olarak seçildi.Grande'nin önceki müstehcen içerikli şarkılarına göre, "Side to Side" ve "Dangerous Woman" gibi önceki şarkılarıyla karşılaştırılan şarkının sözleri göz önüne alındığında Grande başlangıçta "dikkatini" kırılganlıktan ve tatlılıktan uzaklaştıracağından korkuyordu. Ancak, "bunun sadece eğlence amaçlı bir şarkı" olduğunu ve "albümde kesinlikle bir yer hak ettiğini" düşünerek şunları söyledi: "Yaptığım her şeyin biraz mizahı olduğunu düşünüyorum ve insanlar sabaha kadar burada öylece oturmadığımı da biliyorlar."

Şarkıyı ve albümü tanıtmak için Grande, resmi ürün mağazasında bir beyzbol şapkasının önüne işlenmiş "34+35" yazılı şapkayı satışa sundu."34+35", 30 Ekim'de Avustralya'daki, 3 Kasım 2020'de ise Birleşik Devletler'deki contemporary hit radiolarına gönderildi. 30 Ekim 2020'de ise şarkının söz videosu YouTube kanalına yüklendi.10/10



motive With Doja Cat:İkili şarkıyı Victoria Monét, Nija Charles, Jeremy McIntyre, Steven Franks ve yapımcıları Murda Beatz ve Tommy Brown ile yazdı. Republic Records tarafından 30 Ekim 2020'de Grande'nin altıncı stüdyo albümü Positions'ın üçüncü parçası olarak yayınlandı.

Grande ilk olarak 13 Mayıs 2020 tarihli bir röportajında Doja Cat ile olan işbirliği ile ilgili dalga geçti. O sırada "Motive" adlı şarkı üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi.

2019'un sonlarına doğru Grande: "Onu ilk yazıp ona gönderdiğim zamanı hatırlıyorum, duştaydı ve 'Kaltak, buna bayılıyorum. Duştayım' dedi. Ben de 'Duş. Tamam, acelem yok. Yakın zamanda bir proje çıkarmayacağım, ne olursa olsun beni geri arayabilirsin.' Ertesi sabah onu Doja Cat onu aradı.

Grande, Apple Music 1'de Zane Lowe ile röportaj sırasında Doja Cat'in kişiliğini övdü, Yeteneğine ve "müzikal olarak masaya getirdiklerine" minnettarlığını da ifade etti. Dedi ki: "Onunla bu yılın başlarında saklamak istediğim bu şarkı üzerinde çalışabildim, tekrar zamanı geldiğinde çalışmak istiyorum.

"Motive", 24 Ekim 2020'de Grande, sosyal medyada Positions'ın parça listesini yayınladığında ortaya çıktı. Bu, Grande ve Doja Cat arasındaki ilk işbirliği ve her iki sanatçı da Kanadalı hip hop yapımcısı Murda Beatz ile ilk kez çalıştığını gösteriyor.10/10


just like magic:Şarkı, yeterli enerji ve dikkatle evrenin bir kişinin düşüncelerini olumlu ya da olumsuz olarak tezahür ettirebileceğini belirten bir felsefe olan Çekim Yasasına birçok imalar içeriyor. İnanç, "beğenmek gibi" fikrinden kaynaklanır - olumsuz düşünceler size karşı negatif enerji tezahür ettirir ve benzer şekilde, olumlu düşünceler de pozitif enerji tezahür eder. "Just Like Magic" boyunca, Ariana, pozitif ve ileriye dönük bir geleceği somutlaştırmaya ve sürdürmeye odaklanır.  

"Just Like Magic", 14 Kasım 2020 liste haftasında Billboard Hot 100 listesinde 43. sıradan giriş yaptı .10/10



off the table With The Weeknd:
Grande ve Weeknd en son Grande'nin ikinci stüdyo albümü My Everything'den (2014) Love Me Harder " üzerinde işbirliği yaptı "Off the Table", 24 Ekim 2020'de Grande, sosyal medyada Positions'ın tam parça listesini içeren bir fotoğraf yayınladığında duyuruldu .

Şarkının Grande'nin eski erkek arkadaşı Mac Miller ile ilgili olduğuna inanılıyor Grande ve Miller, iki buçuk yıl çıktıktan sonra Mayıs 2018'de ayrıldı. Daha sonra Pete Davidson ile yeni bir ilişki kurdu İkili Haziran 2018'de nişanlandı, ancak ilişkileri Miller'in Eylül 2018'de aşırı dozdan vefatından kısa bir süre sonra sona erdi. Bir röportajda Grande, bazı şeyler yaşadıktan ve travmatik olaylar yaşadıktan sonra tekrar aşık olamamaktan korktuğunu açıkladı.

Bu, "% 100 böyle hissediyorum" şeklinde yazılmadı, ancak bu korku, elbette, beyninizin travma bölümünün komuta koltuğuna oturmasına izin verdiğinizde kafanızda var olan bir şeydir. Bu elbette var ve beyniniz size sürekli "hayır, bunu hak etmiyorsunuz" veya "hayır, bu olmayacak" veya "evet, bu kişi gerçek olamayacak kadar iyi" veya "evet" diyor. ... hayatınızın geri kalanında bu iyileşme döneminde donmuş olacaksınız. Beyninizin travmatik TSSB bölümünün komuta koltuğuna oturduğu ve bunları size söylediği anlar var , bu yüzden bu gerçek bir "aklımdayım ve hak ettiğimi biliyorum" değil, oradan yazıldığını düşünüyorum. aşk yeri. Sadece korku yerinden oldu.

—  Grande, Zach Sang Show'daki bir röportaj sırasında .

Bunun ifade edilmeyi ve 'çıkmayı' hak ettiğini belirterek, 'Bir kez bir şey yazdığınızda o da bir nebze olsun kayboluyor' dedi. "Bunu ifade etmenin çok daha az meşru hissettirdiğini" hissetti. Grande'ye göre şarkıda Weeknd, "ifade edilen korkuya mükemmel bir rüya tepkisi" rolünü oynadı. Şarkının bir tür gerçeği yansıtmasını sağlamak için, Weeknd'i yakaladı ve yazma süreci başlamadan önce "hayat ve her şey hakkında konuştu", ona konu hakkında bilgi verdi ve deneyimlerinin bir özetini verdi. "Sanırım, ayetini belirli ayakkabıları dolduran bir kişinin bakış açısıyla yazdı ve duyduklarımın hoş olduğunu hissettim." Weeknd'i "bunu yazarken harika bir olağanüstü iş çıkardığı" için övdü,

Grande, yapımcı Shintaro'dan "bir paket vuruş" aldıktan sonra, onun onayını almak için Weeknd'e göndermeden önce bir dize ve koro yazdığını söyledi "'Bu tamam mı?' Ve 'evet, ikinci ayeti yazacağım' dedi. Ben de 'tamam' dedim." Bunu "iki arkadaş arasında çok samimi bir an ve yazma süreci" olarak nitelendirdi. 9/10


six thirty:14 Kasım 2020 liste haftasında Billboard Hot 100 listesine 63. sıradan giriş yaptı .Grande şarkı sözlerinde bahsettiği oyunun o sırada "Mario Party" ve "Mario Kart" olduğunu söyledi.6/10




safety net With Ty Dolla $ıgn:İşbirliği, 24 Ekim 2020'de Grande'nin sosyal medyası aracılığıyla Positions'ın yedinci parçası olarak onaylandı Ty Dolla Sign'a göre, "[Grande] stüdyoya gelmemi istedi ... Şarkıyı tam orada birlikte yazdık. Onunla çalışmak bir onurdu ve harika bir melodimiz var geliyor."

Ekim ayı başlarında, albümün sözde şarkı listesinin "no remedy" olarak farklı bir adla sızdırılmasının ardından ağlarda işbirliği söylentileri dolaştı. Ve 24 Ekim 2020'de Ariana, Twitter'ına albümün şarkı listesinin bir fotoğrafını yükledi, böylece işbirliğini ve parçanın adını doğruladı.10/10

my hair:Ariana Grande, bir sevgiliyle yakınlaşırken, kelimenin tam anlamıyla saçlarını aşağı indiriyor. Bir partnerin saçına dokunmasına izin vermek onu dürüst ve savunmasız bir konuma getirir, ancak burada rahat ve bunu yapmak için yeterince isteklidir. Ariana'nın en dikkat çekici özelliklerinden biri, imzalı yüksek at kuyruğu ve burada Grande, doğal buklelerini kucaklıyor ve kendisinin güvensiz bir bölümünü sevdiği birine açıyor.  Şarkı, albümün sekizinci parçası olarak 24 Ekim 2020'de resmen onaylandı .

Zach Sang ile röportajında Grande, saçlarının nasıl kimliğinin bir parçası olduğunu ve hayatının farklı bölümlerinde yolculuk ettiğini ve şu anki erkek arkadaşı Dalton'un doğal kıvırcık saçlarını nasıl takdir ettiğini anlatıyor.

Time dergisine göre Maura Johnston, parçayı "Geçmişten günümüze R&B ideallerini getirme olarak tanımlıyor." Saçım ", ilk mısrasını ikili bir yorumdan bir davete çeviren eski okul ruhunun 2020'de yeniden keşfidir. Grande'nin ıslık aralığı, onun abartısız flörtüne bir kontrpuan görevi görür ve şarkının çakmaktaşı gitar çizgilerinin üzerinde yüzerek yeni bir kişiye yeni bir parçasını ifşa etmenin keyfini çıkarır."7/10


nasty:Grande, 24 Mart 2020'de Twitter ve Instagram'da şarkının 45 saniyelik bir parçasını yayınladı. "Nasty", 14 Kasım 2020'nin liste haftasında Billboard Hot 100 listesinde 49. sıradan giriş yaptı .10/10

west side:Standart albümdeki en kısa şarkıdır. "West Side", tuzak ve hip hop ruh unsurları içeren yavaş bir R&B şarkısı. "West Side", 14 Kasım 2020 liste haftasında Billboard Hot 100 listesinde 71. sıradan giriş yaptı .7/10


love language:
Bu şarkıda Ariana, daha iyi olabilmek için partnerinin sevgi dilini öğrenmeye çalışırken, onu anladıkları için sevdiğini ifade ediyor. Grande , sosyal medyası aracılığıyla 24 Ekim 2020'de Positions'ın on birinci parçası olarak "Love Language" i onayladı .

Şarkının sonunda, "Kira kontratını imzalamaya çalışmayacağım, sadece seni evim yapacağım" cümlesi, muhtemelen emlakçı olan nişanlısı Dalton Gomez'e atıfta bulunuyor .Grande, outro'yu kendi ara bölümü yapmayı planlıyordu, ancak yayınlanandan fazlasını yazamadı. Bu nedenle, bir outro olarak kaldı. 6/10


positions:Republic Records tarafından Grande'nin yayınlanan aynı adlı altıncı stüdyo albümünün çıkış şarkısı olarak 23 Ekim 2020'de yayınlandı. Grande, Angelina Barrett, Nija Charles, James Jarvis, Tommy Brown, London on da Track ve Mr. Franks tarafından yazıldı ve yapımcılığını Tommy Brown, London on da Track ve Mr. Franks üstlendi.

"Positions" bir pop ve R&B şarkısıdır ve trap ritimleri, gitar pluck'ları ve keman gibi çalgılar barındırırırken sözlerinde Grande'nin romantik ilgisi anlatılır. Müzik eleştirmenleri tarafından genel olarak olumlu dönüşler alarak kimi yumuşak melodisini övdü. Şarkının video klibi Dave Meyers tarafından çekildi ve single ile beraber yayınlandı. Klipte Grande, Amerika Birleşik Devletleri başkanını canlandırdı.

Şarkı, ABD Billboard Hot 100 listesine bir nunaradan giriş yaparak Grande'nin ülkedeki beşinci bir numaralı single'ı oldu ve kendi rekorunu kırdı.Aynı zamanda albümlerindeki çıkış şarkılarının zirvede ya da ilk 10 arasında olan tek şarkıcı oldu. Billboard Global 200 ve Billboard Global Excl. U.S. listelerinde de bir numaradan giriş yaparak Hot 100 listesinde yerini sağlamlaştırdı.Avustralya, Kanada, Yunanistan, Macaristan, Litvanya, Malezya, Yeni Zelanda, İrlanda, İsrail, Singapur ve Birleşik Krallık listelerinde de zirveye yükseldi ve Birleşik Krallık'ta yedinci bir numarası oldu.

"Positions", 7 Kasım 2020 haftasının sonunda Billboard Hot 100 listesine 1 numaradan giriş yaptı ve Grande'nin beşinci bir numaralı single'ı oldu. Streaming Songs listesinde ABD'de 35.3 milyon stream dinlenme ile 1 numaradan giriş yaptı ve 34,000 kopya satarak Digital Songs listesinde 2 numaraya yükseldi. Grande, en çok bir numaralı single'a sahip olma rekorunu uzattı ve beş çıkış single'ı bir numaradan giriş yapan tek sanatçı oldu. Justin Bieber ile düeti "Stuck with U" ve Lady Gaga düeti "Rain on Me" ile birlikte 2020'de üçüncü zirvesini yaşadı. "Positions" aynı zamanda 2020'de listeye bir numaradan giren onuncu şarkı oldu. Bu da, listenin bir yılda en çok bir numaradan giriş yapan yıl rekorunu kendi kendine uzatmış oldu."Positions" aynı zamanda Billboard Global 200 ve Billboard Global Excl. U.S. listelerine de 2 numaradan giriş yaptı.

Birleşik Krallık'ta UK Singles Chart listesine bir numaradan giriş yaparak Grande'nin bu listedeki yedinci zirvesi oldu. Albümle aynı adı taşıyan parça, 61,000 kopya sattı, 7.6 milyon stream dinlenme ile zirveden giriş yaptı. Grande'nin tüm bir numara olan single'ları ile listede Grande; Madonna, Britney Spears, Rihanna ve Cheryl'i geride bıraktı ve Elton John, George Michael, Jess Glynne, Justin Bieber, Kylie Minogue, McFly, Michael Jackson, Robbie Williams, Sam Smith, Tinie Tempah, U2 ve Beyoncé'nin arkasına geçti.

Avustralya'da "Positions", 2 Kasım 2020 tarigli ARIA Singles Chart listesine bir numaradan giriş yaparak ülkedeki dördüncü bir numaralı single'ı oldu.

İrlanda'da Irish Singles Chart listesine de zirveden giren single, Grande'ye listedeki yedinci bir numarasını yaşattı. 30 Ekim 2020'de en çok stream dinlenmesine ve indirilmeye sahip şarkı toplamda 760,000 dinlenme topladı. Bu başarı ile Lady Gaga ve Calvin Harris'e katıldı. Grande ayrıca 2010'dan beri Rihanna'nın elinde tuttuğu en çok bir numaraya sahip olan kadın şarkıcı unvanına da sahip oldu.

Kanada'da Canadian Hot 100 listesine ilk on arasına girdi ve Grande'nin listedeki beşinci bir numaralı single'ı oldu.Canadian Digital Songs Sales listesine de 2 numaradan giriş yaptı.

Yeni Zelanda'da ise New Zealand Singles Chart listesine 1 numaradan giriş yaptı ve ülkede Grande'nin altıncı bir numarası oldu. Aynı zamanda "Stuck with U" ile birlikte 2020'deki ikinci bir numarası oldu.10/10



obvious:
Şarkı, Grande'nin aşka nasıl yeniden inanmaya başladığını tasvir eden güzel bir melodik melodiye sahip. Geçmişte, incindi ve gerçek aşka inanmadığını tweetledi. "Açıkça" da şu anki partneri gözlerini tekrar aşka ve mutluluğa açtı.4/10


pov:24 Ekim 2020'de Grande, sosyal medya aracılığıyla Positions'ın parça listesini yayınladı ve albümün on dördüncü ve son parçası olarak "POV"u ortaya çıkardı.

"POV", viyolonsel ve viyola eşliğinde sessiz bir aranjmana sahip bir R&B şarkısıdır. Üç dakika yirmi bir saniyelik uzunluğa sahiptir.Şarkı yağmur yağış ses efektleriyle açılıyor.Son satırda Grande, müzik yavaş yavaş azaldıkça azalan bir melodiyi takip ediyor.

Şarkı sözlerinde bir sevgili ile yer değiştirme fikrini ve aşkın algılanan kusurlarını nasıl giderebileceğini araştırıyor. Parçada Grande, sevgilisi Dalton Gomez'in onu ne kadar derinden anladığını ve sevdiğini, şarkıcının gözlerinden ne kadar çok anladığını ve tapındığını,güvensizliklerinden ve yeniden bir ilişkiye başlama korkusundan, Gomez'in bunun üstesinden gelmesine nasıl yardım ettiğinden bahsediyor.Ayrıca "çirkin" olarak kabul edilmekten duyduğu sevinci ifade ediyor ve tıpkı partnerinin onu sevdiği kadar kendini sevmesi için yalvarıyor.10/10



someone like u - interlude:Grande , 11 Şubat 2021'de " 34 + 35 " remiks müzik videosunun prömiyeri için geri sayım sırasında "Someone Like U (Interlude)" u Positions'ın on beşinci parçası olarak onayladı 17 Şubat 2021'de Grande, Sosyal Medyada şarkının bir parçasını yayınladı.


test drive: Ariana Grande'nin altıncı stüdyo albümü Positions'ın deluxe baskısındaki on altıncı parça ve ikinci bonus parçadır 19 Şubat 2021'de Republic Records aracılığıyla yayınlandı .9/10



34+35 Remix Ft. Doja Cat, Megan Thee Stallion:
Başlangıçta, Doja Cat 34 + 35'te, Ariana, Doja'nın dizesini diğer ortak Motive lehine ertelemeye karar verene kadar yer alacaktı İşbirliği ilk olarak Zane Lowe röportajı sırasında Ariana Grande tarafından onaylandı (34 + 35 veya Motive hakkında konuşup konuşmadığını asla belirtmedi, ancak zamanlama Ariana'nın 34 + 35'ten bahsettiğini gösteriyor). Doja ile 2019 sonlarında ve 2020 başlarında çalıştığını açıkladı. Ariana Doja'ya bir şarkı gönderdiğinde Doja duş aldığını ve daha sonra dinleyeceğini söyledi. Ertesi sabah Doja, Ariana'ya mısrasını ve peruğunu başından düşecek kadar sert bir şekilde titreyen bir videosunu gönderdi. Daha sonra Ariana'ya ayetini uzatıp uzatamayacağını sordu çünkü Ariana'nın yapmasına izin verdiği "Vuruş çılgınca ilham vericiydi.

Haziran 2020'de Doja Cat, Instagram Live'a gitti ve Ariana işbirliğiyle ilgili ayetinden bir söz açıklamayı düşünüyordu, ancak o sırada telif hakkı bekleyen şarkı nedeniyle buna karşı karar verdi. O zamandan beri, Doja'nın Instagram'da şarkının pro-korosunu söylerken yakalandığı için 34 + 35'lik bir pasaj paylaşacağı doğrulandı.

Kasım ayının başlarında, Doja Cat'in mısrasının bir parçası sızdırıldı. Kısa bir süre sonra Doja tüm dizesini akapellasını birkaç gün sonra Instagram'da canlı olarak okudu.

15 Ocak 2021'de Ariana, Doja'nın mısrasını Megan Thee Stallion'un yeni bir mısrasının yanı sıra 34 + 35 Remix'e geri ekledi.10/10


worst behavior:Ariana özel ve gizli bir ilişkiye sahip olmaktan bahseder. Partnerine iyi davranabilmek için ilişkilerini böyle sürdürmek istiyor. Grande on sekizinci parça olarak "Kötü Davranışı" teyit Positions "nin galası için Geri sayım sırasında, 11 Şubat 2021 tarihinde 34 + 35 " remix müzik videosu.17 Şubat 2021'de Grande, Sosyal Medyada şarkının bir parçasını yayınladı.10/10

main thing:meh7/10

The Weeknd - Save Your Tears Remix: Ticari olarak remix, ABD Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya kadar yükseldi, Grande'nin altıncı liste başı single'ı oldu ve ilk işbirliği bir numaraya yükseldi.Şarkı, The Weeknd ve Grande için altıncı Hot 100 bir numarayı işaret ediyor.

Remix ayrıca Spotify'daki ilk gününde beş milyondan fazla yayınla çıkış yaptı ve bu da onu platform tarihindeki en büyük Remix ve 2021'in ikinci en büyük kadın çıkışı yapıyor.10/10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR