TAYLOR SWIFT - RED (TAYLOR'S VERSION)




 Taylor Swift'in dördüncü stüdyo albümü olan Red albümünün yeniden kaydedilmiş versiyonudur. 18 Haziran 2021'de duyurulmuştur. Albümün 12 Kasım 2021 tarihinde, Republic Records tarafından yayınlanmıştır. Red (Taylor's Version) Spotify tarihinde bir günde en çok dinlenilen kadın albümü oldu.
 


State of Grace (Taylor's Version):Taylor Swift’in dördüncü stüdyo albümü Red için kaydedilmiş bir şarkı. Şarkı 16 Ekim 2012’de iTunes Store’da Big Machine Records tarafından ABD’de albümün dördüncü ve son promosyon single’ı olarak yayınlandı. Şarkı albümden yayınlanan tek promosyon single’dır. ‘’Begin Again’’, ‘’Red’’ ve ‘’I Knew You Were Trouble’’ daha sonradan resmi single olarak da yayınlanmışlardır.

Şarkı Swift tarafından yazıldı. Prodüktörlüğünü ise Nathan Chapman ve Swift üstlendi. Müzikal olarak şarkı Swift’in tipik country pop şeklindeyken U2, Muse and The Cranberries gibi gruplarla karşılaştırıldığında şarkının alternatif rock etkisinde olduğu görülür.‘’State of Grace’’ eleştirmenlerden harika övgüler aldı, Swift’in önceki şarkılarına kıyasla daha geniş bir ses aralığına sahip olduğu yönünde yorumlarda bulunuldu.7/10


Red (Taylor's Version):Şarkı Big Machine tarafından albümün ikinci tanıtım single'ı olarak 2 Ekim 2012'de yayınlandı ve 21 Haziran 2013'te Red'in beşinci single'ı olarak yayınlandı. Müzikal olarak Red bir country şarkısıdır ve sözleri ise yoğun bir ilişkiyi tanımlamak için renkleri ve metaforları barındırır.

Şarkı eleştirmenlerden polarize yorumlar aldı. Sözleri için övgüler alırken bestesi için karışık duygular içerdiği yönünde yorumlar aldı. Şarkı Billboard 100 listesine 6 numaradan girdi ve Hot Digital Songs listesinde 1 numaraya ulaştı. Red, ayrıca Hot Country Songs listesinde Swift'in önceki single'ı "We Are Never Ever Getting Back Together"dan sonra 2 numaraya ulaştı.

 Swift, şarkının önizlemesini ABC'nin Good Morning America'sının bir bölümünde, 1 Ekim 2012'de gerçekleştirdi. Şarkı Swift'in bir ilişkisinin renklerle olan bağlantısını kuruyor. Parçayı çalmadan önce Swift şarkının anlamını şöyle ifade etti: "0 dan 100'e kadar birçok şeyden ilham aldım ve sonra duvarlara çarpıp patladı! Yazması eğlenceli olan türlü ilişkiler hakkında bir şeyler yazdım. Bu çok anormal ve genelde iyi değil ama onları yazdığınızda size daha çok ilham veriyor. 'Red' isminde bir şarkı yazdım. Bu şarkı bu albümümdeki değişik duyguları çağrıştırdı bana. Neredeyse tüm şarkılarım son 2 yıl boyunca yaşadığım ilişkiler hakkında. Bütün bu duyguları yaşadığımı düşünüyorum; düş kırıklığı, aşk, kıskançlık ve karışıklık aklımdaki her şey. Bunların hepsi kırmızıydı. Ortada hiçbir şey yoktu. Bunların hiçbirisinin rengi yoktu bende şarkımın adını kırmızı koydum. Ayrıca Swift, Red hakkında Billboard'a da konuştu.10/10



Treacherous (Taylor's Version):Orj hali ile hemen hemen bütünlemesi ile aynı olmuş.9/10


I Knew You Were Trouble (Taylor's Version):9 Ekim 2012'de Big Machine Records ve Republic Records etiketleriyle albümün tanıtımı amaçlı üçüncü promosyon single olarak yayınlandı. Daha sonra 27 Kasım 2012'de ABD'de albümün üçüncü, 14 Kasım 2012'de de ikinci resmi single çalışması olarak yayınlandı. Swift, Max Martin ve Shellback tarafından yazılan şarkının prodüktörlüğünde yine Martin ve Shellback yaptı.

"I Knew You Were Trouble" müzik eleştirmenlerinden genellikle olumlu yorumlar aldı. Şarkı dijital ortamda ilk haftasında 416.000 kopya satarak Billboard Hot 100 listesine üç numaradan girdi ve sanatçının listede ilk ona giren on dördüncü parçası oldu. ABD dışında Avustralya, Birleşik Krallık, İrlanda, Japonya, Kanada ve Yeni Zelanda'da da listelere girmeyi başardı.

Şarkının video klibi 13 Aralık 2012'de yayınlandı. Anthony Mandler'ın çektiği klipte sanatçıya aktör/şarkıcı Reeve Carney eşlik etti.Orj halinden baya farklı olmuş açıkçası orj halinde ki canlılıkla söylememesi.6/10


All To Well (Taylor's Version):
Şarkı Swift ve Liz Rose tarafından yazıldı. "All Too Well", eleştirmenler tarafından oldukça beğenildi ve övgüler aldı. Ayrıca Swift, şarkıyı 2014 Grammy Ödülleri'nde seslendirdi. "All To Well"  Swift'in Red albümü için yazdığı ilk şarkı. 

Şarkıyı yazarken Liz Rose ile çalıştı. Şarkı Swift'in eski erkek arkadaşı Jake Gyllenhaal hakkında, ayrıca şarkının yapımcılığını Taylor Swift ve Nathan Chapman üstlendi.

Swift Red albümünde en çok "All Too Well" şarkısını yazarken zorladığını belirtmiştir. "All Too Well'i duygusal olarak yazmak çok zordu, içinde pek çok duygu barındırıyordu. Şarkı ilk başta 10 dakikaydı, ama daha sonra Liz Rose'u arayıp "Hadi gel ve bu işi halledelim" dedim. Ve sonucunda bu şarkı ortaya çıktı." 10/10


22 (Taylor's Version):Sözleri başta Swift olmak üzere, Max Martin ve Shellback tarafından yazılmış, şarkının prodüktörlüğünü ise Martin ve Shellback yapmıştır. 12 Mart 2013'te albümün dördüncü single çalışması olarak yayınlandı. Şarkıda 22 yaşında olmanın keyifli yanları anlatılmaktadır. Müzik eleştirmenlerinin çoğu sanatçının Max Martin ve Shellback tarafından oluşturulan bu yeni pop sound'una övgülerde bulundu ve şarkıyı sevdiler. 

"22" 12 Mart 2013'te Birleşik Devletler'de ve 31 Mart 2013'te de Birleşik Krallık'taki pop radyolarına single olarak verildi. Ayrıca CD single olarak sanatçının web mağazasında, video klibin yayın tarihiyle aynı gün, 13 Mart 2013'te, satışa sunuldu. Şarkı yalnızca CD olarak ve sitedeki özel toplu paketlerin içiresinde, Red Tour ürünleri ve bir T-shirt ile, satılmaktadır. 

En merak ettiğim şarkılardan bir tanesi 22 idi ama şarkıda beklediğim vibe alamadım.2/10



I Almost Do (Taylor's Version):Orj albümde ki en sevdiğim şarkılardan bir tanesi I Almost Do idi. Hala kaç yıl önce ki Taylor gibi aynı vibe verdi.10/10


We Are Never Ever Getting Back Together (Taylor's Version):Şarkı Swift, Max Martin ve Shellback tarafından yazıldı; prodüktörlüğünü de Martin ve Shellback yaptı. Sanatçının dördüncü stüdyo albümü Red'in (2012) çıkış şarkısı olarak 13 Ağustos 2012'de Big Machine Records etiketiyle yayınlandı.

"We Are Never Ever Getting Back Together" bubblegum pop etkilerinin görüldüğü popüler tarzda olan şarkıda Swift'tin, ilişkiye yeniden başlamak isteyen eski sevgilisiyle olan durumu konu alınır. Yazarlar Swift'tin eski sevgilisinin bir arkadaşının ona tekrar birlikte olup olmadıklarını sormasının ardından parçayı yazmıştır. Single müzik eleştirmenlerinden olumlu-olumsuz pek çok eleştiri aldı. Kimileri şarkının akılda kalıcı olması ve dinleyicinin diline kolay dolanabilecek bölümler içermesi beğenirken kimileri de sanatçının önceki çalışmalarındaki gitar ağırlıklı yapının eksikliğini hissettiğini söyledi.

Şarkı bir saatten kısa bir sürede iTunes'ta dünya çapında bir numara oldu ayrıca ilk haftasından 623.000 kopya sattı ve böylece Lady Gaga'nın "Born This Way"le ve Kesha'nın "Tik Tok"la kırdığı rekorları geçerek dijital ortamda en hızlı satan single'a ve ilk haftasında en çok satan kadın sanatçı unvanına sahip oldu. Swift'tin Billboard Hot 100'ta bir numara olan ilk şarkısı oldu. Ayrıca Kelly Clarkson'nın "My Life Would Suck Without You" ile doksan yedi numaradan bir numaraya yükselmesinden sonra listede büyük bir sıçramayla bir numaraya ulaşan ve o pozisyonda bir haftadan daha uzun süre kalan ikinci şarkıdır. Şarkının video klibi 2012 Ağustosta yayınlandı. 4K çözünürlüğün"We Are Never Ever Getting Back Together" yayınlanmasından elli dakika sonra iTunes'ta bir numara olarak Lady Gaga'nın "Born This Way"le bir saatte kırdığı rekoru geçti ve dijital ortamda tüm zamanların en hızlı satan şarkısı oldu.Ayrıca iTunes'ta otuz iki ülkede bir numaraya ulaştı. Şarkı Billboard Hot 100 listesine, 25 Ağustos 2012'de biten haftasında yalnızca iki günlük radyo dinlenme verileriyle, yetmiş iki numaradan girdi.Yine Billboard dergisinin listelerinden olan Hot 100 Airplay'e yirmi beş numaradan girdi. Bu, listenin 21 yıldaki tarihinde bir kadın country şarkıcısının listeye en yüksek giriş pozisyonudur.Bunların dışında şarkı Billboard'un birçok listesine kayda değer girişler yaptı. 1 Eylül 2012 haftasında Hot Country Songs listesine on üç numaradan girdi, böylece Kenny Chesney ve Tim McGraw'ın düeti "Feel Like a Rock Star" ile beraber listeye en yüksek sıradan giren ikinci şarkı oldu. Aynı pozisyonla Carrie Underwood'un "So Small" parçasını geçerek listeye en iyi giriş yapan solo kadın country şarkıcısı olmayı başardı.Billboard Pop Songs'a on sekiz, Adult Contemporary (AC) listesine de on altı numaradan girdi. AC listesinde Faith Hill'in 2001'de "There You'll Be" parçasıyla on beş numaradan girişinin ardından en iyi ikinci ilk hafta pozisyonunu yakaladı. (Yalnızca kadın şarkıcılar içinde ve tatil parçaları hariç.)Yayınlanışının ikinci haftasında Hot 100'de bir numaraya sıçradı ve Swift'tin kariyerinde bu listede bir numara olan ilk çalışması oldu. "We Are Never Ever Getting Back Together" sanatçının Hot 100'ta ilk onda yer alan on birinci şarkısıdır, bu sayıyla Swift, Kenny Rogers'la beraber listede ilk ona en çok şarkı sokan country şarkıcısı olmuştur.Şarkı yetmiş iki numaradan zirveye yükseldi böylece 2009'da Eminem, Dr. Dre ve 50 Cent çalışması "Crack A Bottle"dan sonra (78'den 1 numaraya yükseldi.) bir numaraya en yüksek sıçrayışı yapmış oldu. Tüm zamanlarda ise en iyi beşinci bir numaraya sıçrayıştır. Bunun dışında, Carrie Underwood "Inside Your Heaven"dan (2005) sonra listede bir numara olan ilk kadın country şarkıcısıdır.Ayrıca büyük bir sıçrayışın ardından zirvede bir haftadan daha uzun süre kalan ikinci şarkıdır. (İlki Kelly Clarkson'nın "My Life Would Suck Without You" şarkısıdır.)

"We Are Never Ever Getting Back Togerher" 1 Eylül 2012 ile biten haftada 623.000 kopya satarak Hot Digital Songs listesine bir numaradan girdi. Bu, sanatçının listede bir numara olan dördüncü şarkısıdır.Bir haftadaki bu satışıyla sanatçı, Kesha'nın "Tik Tok" şarkısının 610.000 kopyalık satışını geçti ve dijital ortamda (kadın şarkıcılar arasında) bir haftadaki en büyük satışı yakaladı. Ayrıca Gaga'nın "Born This Way"le kırdığı rekoru da geçti ve ilk haftasında en çok satan kadın şarkıcı da oldu.Flo Rida'nın "Right Round" (2009) ile 636.000 satışla Digital Songs listesinde bir numara oluşunun ardından en iyi derece budur.İkinci haftasında 307.000 sattı ve yine listede bir numarada yer aldı. Şarkı 2012 yılında birden fazla hafta 300.000 üzerinde satan beş şarkıdan biridir. İki haftanın sonunda dijital ortamda 930.000 kopya satmıştır.

Şarkı ABD dışında iyi bir ticari başarı yakaladı. Sanatçının Kanada'daki, "Today Was a Fairytale"den sonra, ikinci bir numarası oldu.Yeni Zelanda listesine iki numaradan girdi, haftanın en iyi girişiydi, ve sonraki hafta Swift'tin burada bir numara olan ilk şarkısı oldu.İrlanda'da ilk hafta on bir numarayken ikinci haftasında dört numaraya yükseldi ve "Love Story"den (2009) sonra sanatçının ülkede ilk onda yer alan ikinci şarkısı oldu.Ayrıca şarkı Birleşik Krallık'ta beş numarada yer alarak burada sanatçının en başarılı ikinci şarkısı oldu."We Are Never Ever Getting Back Together" Swift'tin Avustralya'da ilk ona girebilen altıncı şarkısı oldu, ilk hafta on üç numarada ikinci hafta ise üç numarada yer aldı.Bunların dışında, Norveç'te on yedi, Hollanda'da yirmi dört, İspanya'da otuz iki numara oldu. kullanıldığı ilk kliptir ve eleştirmenlerden karışık geri dönüşler almıştır. Parçanın CD single'nın 2012 Eylülünde yayınlanması planlanmaktadır.

6/10




Stay Stay Stay (Taylor's Swift):Nedense bu şarkı klasik reklamlarda çıkan şarkılara o kadar benziyor ki.5/10


The Last Time Feat. Gary Lightbody of Snow Petrol (Taylor's Version):Şarkı, ''Everything Has Changed''den sonra albümdeki ikinci düettir. ''The Last Time'', Swift ve Snow Patrol'dan Gary Lightbody düetidir. Şarkıcılar, bu parçayı şarkının yapımcısıyla birlikte yazdılar. ''The Last Time'' bir folk rock etkisinde kalan bir alternatif rock şarkısıdır. Şarkı, İngiliz ulusal radyosu BBC Radio 2 çalma listesine 19 Ekim 2013'te eklendi ve 4 Kasım 2013'te BK contemporary hit radio'ya verildi.

Albümde ''The Last Time'', ''Stay Stay Stay'' şarkısından sonra gelir. Swift, albümde birçok yapımcı ile işbirliğinde bulundu. Ortaya çıkan işbirliklerinden biriyse yapımcılığını Snow Patrol ve U2 için çalışmalarıyla bilinen Jacknife Lee'nin üstlendiği ''The Last Time'' idi.

Müzik videosu, Swift'in Red Tour'unun 27 Ağustos 2013'te, Sacramento, Kaliforniya'daki konser ayağındaki görüntülerden oluşturuldu. Bu performans, Swift ve Lightbody'nin single'ı canlı olarak beraber söyledikleri ilk performanstı. Video Lightbody'nin sahneye asansörle çıkmasıyla ve Swift'in arkadan ona yaklaşmasıyla başlar. Düete sırtları birbirine dönük bir şekilde oturarak başlarlar. Ardından videoda fanların el yapımı sembolleri ve alkışlamaları, şarkıya eşlik etmeleri gösterilir. Terry Richardson'ın yönetmenliğini üstlendiği video Swift ve Lightbody'nin düetlerini bitirmesiyle sona erer.10/10



Holy Ground (Taylor's Version):
Bu şarkının Country ve 10s popların arasında gidip gelmesi... 10/10


Sad Beautiful Tragic (Taylor's Version):Orj albümde ki en iyi şarkı Sad Beautiful Tragic idi ve büyük ihtimal recorded albümde ki en iyi şarkıda da bu. 10/10


The Lucky One (Taylor's Swift):8/10


Everything Has Changed Feat. Ed Sheeran (Taylor's Version):Yapımcılığını Butch Walker üstlendi. Parça 16 Haziran 2013'te albümün altıncı single'ı olarak yayınlandı. ''Everything Has Changed'', yeni sevgiliyi daha iyi tanımak istemek konuludur ve folk ve pop türleri birleştiren bir gitar şarkısıdır.

''Everything Has Changed'' Billboard Hot 100 listesinde 32 numaraya ulaştı ve Belçika, İrlanda ve Birleşik Krallık'taki country listelerinde top 10'a girmeyi başardı. ''Everything Has Changed''in müzik videosu Swift'in VEVO kanalından 8 Haziran 2013'te yayınlandı. Swift, Sheeran ile birlikte ''Everything Has Changed''i Britain's Got Talent'ta 8 Haziran 2013'te seslendirdi. Swift ayrıca parçayı Red Tour'da (2013) da seslendirdi.10/10


Starlight (Taylor's Version:Bu şarkı tam 1989 albümü için yapılmıştı sanki... Red dönemini yansıtan bir şarkı değildi ve hiçbir zaman olamayacak. 10/10


Begin Begin (Taylor's Version):Swift şarkı için: "Bu, gerçekten kötü sonlanan bir ilişkiden sonra, zor bir ayrılığın ardından, kendinizi toparlamaya başlayıp, tüm yaşadıklarınıza rağmen ilk buluşmaya gitmeniz hakkında. Oraya giderken sanki tüm kırgınlığınızı da birlikte götürüyorsunuz." demiştir.Şarkının 24 ekimde Good Morning America'da yayınlandı,ertesi gün ise iTunes'ta satışa sunuldu.Albümün çıkmasına dört hafta kala her hafta bir şarkı yayınlanacağını ve bunların Red'ın promosyon single çalışmaları olacağı söylendi.Ancak "Begin Again"nin, bu şarkılardan biri olmasına rağmen, 1 Ekim 2012'de albümün ikinci single'ı olduğu duyuruldu. 

"Begin Again" yayınlanmasından kısa bir süre sonra iTunes'ta "Gangnam Style"ı geçerek zirveye ulaştı. 30 Eylül 2012 haftasında Avustralya müzik listesine yirmi numaradan girdi.Yine aynı hafta ABD'de 299.000 dijital kopya satışıyla Billboard Hot Digital Songs listesine bir numaradan girdi ve sanatçının bu listede bir numara olan beşinci parçası oldu.Dijital ortamdaki yüksek satış rakamları ve radyolardaki dinlenme oranı sayesinde, 4 Ekim 2012'de Billboard Hot 100 listesine yedi numaradan giriş yaptı.9/10


The Moment I Knew:
Taylor Swift'in dördüncü stüdyo albümünün on yedinci parçası ve Red'in lüks baskısının fiziksel kopyasındaki ikinci CD'deki ilk parçadır. 8 Ocak 2013'te tanıtım single'ı olarak yayınlandı. Şarkı, eski erkek arkadaşı Jake Gyllenhaal'ın yirmi birinci doğum günü partisini kaçırmasıyla ilgili.7/10


Come Back...Be Here (Taylor's Version):Şarkı, Taylor ve Dan Wilson tarafından 2012 baharında iki günlük bir süre boyunca ve birlikte yazdıkları “ Treacherous ” tarafından yazıldı. Taylor'ın duygularını bilmediği birine aşık olmasıyla ilgili bir şarkı. Adam ayrıldığında ve şimdi dünyanın öbür ucuna gittiğinde, Taylor aslında ona aşık olduğunu fark eder. Ama ikisi de uzak mesafenin acısına takılıp kaldıkları için düzgün bir ilişki kurmak imkansızdır. Taylor , Ekim 2012'de RED için bir yayın partisinde hayranlarına şunları söyledi :

Bu tanıştığım adam hakkında yazdığım bir şarkı. Bilirsin, biriyle tanışırsın ve sonra bir şekilde uzaklaşırlar ve bu, birdenbire uzak mesafe gibi olur. Ve sen, 'Bb-ama, ama geri gel, burada ol!' gibisin. Bu yüzden, sürekli karşılaştığım bir şey olan, sizi ayıran mesafeler hakkında yazdığım bir şarkı. 

Şarkı, Taylor'ın tek “uzun mesafe ilişkisi” şarkısı olduğu için hayranların favorisi. Şarkıyı yıllarca çalması istendikten sonra, Taylor nihayet 5 Ağustos 2018'de Toronto'da “ Reputation Stadium Tour ”da “Come Back…Be Here”ı canlı olarak söyledi .10/10


Girl At Home (Taylor's Version):10/10

State Of Grace (Acoustic Version) (Taylor's Version):Sözleri beklenmedik, olası yeni bir ilişkinin başlangıcına bir övgü olarak yorumluyorum.

Aşk ve ilişkilerdeki önceki girişimler onun biraz yorgun olmasına neden oldu. Aşk konusunda en iyi kararları vermedi ve bahsettiği kişi de tam olarak mükemmel değildi. Ama bu kişi gelir ve ona "iyi, doğru ve gerçek" bir ilişkinin mümkün olduğunu gösterir. Bu yeni bir çağdır, bir lütuf halidir (günahtan arınmış olmanın bir koşulu), O olabilecek bir aşktır.10/10


h

Ronan (Taylor's Version):Sanatçı şarkıyı dört yaşında kanserden ölen bir çocuğun annesinin blogunu okuduktan sonra yazdı. Şarkıyı yazarken çocuğun annesi Maya Thompson da ona yardım etti. Swift şarkıyı ilk kez, 7 Eylül 2012'de, televizyonda yayınlanan Stand Up to Cancer yardım programında söyledi ve şarkının tüm kazancı kanserle savaş için bağışladı. Parçanın ismi ölen çocuğun adı olan Ronan'dır. Swift şarkıyı Maya Thompson'nın blogunu okuduktan sonra yazdı. Thompson, 2011'de dört yaşındayken nöroblastomdan ölen Ronan Thompson'nın annesidir ve şarkının yazarlarından biridir. Şarkı bir yardım toplama programı olan Stand Up to Cancer'ın bitiminden kısa bir süre sonra iTunes Store'da satışa çıkmış ve tüm geliri kanserle savaş kuruluşlarına bağışlanmıştır. 10/10


Better Man (Taylor's Version) (From The Vault):Şarkı Taylor Swift tarafından yazılmıştır. Grup üyesi Karen Fairchild'e göre Swift, armonilerden dolayı grubu düşündü ve şarkıyı onlara gönderdi.ŞSwift'e göre, şarkı aslında dördüncü stüdyo albümü Red (2012) için tasarlanmıştı.Us Weekly'den isimsiz bir kaynak, Temmuz 2016'da gruba gönderdiğini bildirdi.

"Better Man"in oynama süresi 4 dakika 21 saniyedir. Şarkı 4/4 zaman imzasıyla yazılmış, dakikada 72 vuruşluk yavaş bir tempoda. F-C-B♭-B♭2-B♭ akor deseni ile F majör anahtarındadır. Karen Fairchild'ın ana vokali F3'ten B♭4'e kadar uzanıyor.

Swift, Ağustos 2021'de Red'in 2021 yeniden kaydı için "Better Man" yorumunu kaydedeceğini açıkladı.8/10


Nothing New Feat. Phobe Bridgers (Taylor's Version) (From The Vault):
Bu yılın başlarında yaz sezonunun başlamasından günler önce, Taylor Swift 2013 albümünün Red ' in bir sonraki yeniden kaydedilen “Taylor's Version” albümü olacağını duyurdu Haber, 2008'deki ikinci sınıf kitabı Fearless'ın yeni bir versiyonunu paylaşmasından aylar sonra geldi O zamanki duyuruda Taylor, Red'in "mutlu, özgür, kafası karışmış, yalnız, harap, öforik, vahşi ve geçmişin anıları tarafından işkence gören" kalbi kırık bir kişiye benzediğini söyledi Projenin orijinal 16 şarkısının yeni kayıtlarının yanı sıra, Taylor şarkıya Phoebe Bridgers ile “Nothing's New” dahil olmak üzere daha önce yayınlanmamış veya duyulmamış 14 kaydı ekledi .

Parça, Swift ve Bridgers'ın parlak vokallerinin karşılıklı bir aşka odaklanan pistte parlamasına izin veren yumuşak, gitar liderliğindedir. Bridgers , Saddest Factory Records etiketiyle Ekim ayı özelliği için işbirliği hakkında Billboard'a konuştu Alıntılar özelliği yapmazken, yayın bunları bunun dışında paylaştı . Bridgers, “Bu sadece bir rüyaydı” diyor. “Çıktığı gün insanların onu gerçek değeriyle kabul etmesinden dolayı çok heyecanlıyım çünkü kaydederken gözlerim doldu. Daha fazla heyecanlı olmazdım.” Bridgers ayrıca Swift'in albümlerini yeniden kaydetmesinin "benim ve birçok müzisyen için gerçekten ilham verici" olduğunu söyledi.10/10


Babe (Taylor's Version) (From The Vault):Rock grubu Train'in kurucu üyesi Patrick Monahan, ilk olarak ABC News Radio ile 2013 röportajında ​​şarkı hakkında konuştu. Swift'e Train'in bir sonraki albümü için bir şarkı üzerinde işbirliği yapmasını sorduğunda, Swift'den Red (2012) albümü için bir şarkı yazmasını istediğini söyledi. Sonuçta şarkı albüme dahil edilmedi, ancak Swift Red'in lüks bir versiyonunu çıkarmaya karar verdiğinde Monahan sonunda şarkının yayınlanacağını düşündü.Şarkı daha önce kaydedilmedi.

Albümün 12 Nisan 2018'de yayınlanan şarkı listesi, "Babe"nin, Sugarland'den Kristian Bush ve Jennifer Nettles tarafından yazılmayan tek şarkı olduğunu gösteriyor.Ayrıca Swift'in Little Big Town'ın "Better Man" şarkısının ardından 2014'te pop'a tam geçişinden bu yana bir country grubu için yazdığı ikinci şarkı ve o zamandan beri sanatçı olarak anıldığı ilk country şarkısı oldu.

Sugarland, 53. Academy of Country Müzik Ödülleri'nde sahne arkasında gazetecilere verdiği demeçte, işbirliğinin Sugarland hayranı olan Swift'in ikiliyi onlarla çalışmak istediğini aramasıyla ortaya çıktığını söyledi. Bush, "Yeniden bir araya gelip plak yapacağımızı duyduğunda bize ulaşma nezaketini gösterdi" dedi. 'Bir şarkım var, yapmak ister misin?' dedi. Biz de 'Ah, evet!' dedik. Biraz endişeliydim. Her şeyi mahvetmek istemedim!" Nettles ekledi: "Ama onu sevdi ve onun bir parçası olmamızı istedi, bu heyecan verici. 'Bir şarkım var' dedi ve 'Tamam. Gönderin' dedik."İkili, geçmiş albümlerinde hiç kimseye yer vermedikleri için bunu alışılmadık bir deneyim olarak buldu. "Yani, bunu ayırmaya pek alışkın değildik ve her şeyi mahvetmek istemedik. Bitirip Allah'a şükür beğenene kadar kimseye bundan bahsetmedik."Bir videoda. Swift Instagram'da bir gönderi paylaştı, şarkının "kendi hayatını kazanmasından" memnun olduğunu ve "Sugarland onu kaydetmek istedi ve onunla harika bir iş çıkardı" dedi.

Swift, Ağustos 2021'de Red'in 2021 yeniden kaydı için "Babe"nin solo yorumunu kaydedeceğini açıkladı.6/10


Message In A Bottle (Taylor's Version) (From The Vault):
Ustalarıyla ilgili tartışmanın ardından Taylor, 2012 albümü RED'in yeniden kaydı olan RED'i (Taylor's Version) 18 Haziran 2021'de duyurdu. Albümün deluxe baskısının yanı sıra tümü “adlı” olan dokuz şarkı yayınlayacağını açıkladı. 2012 albümünü yapmayan From The Vault” bunlardan biri de “Message In A Bottle (Taylor's Version) [From The Vault]”.

Şarkılar benim için şişedeki bir mesaj gibi. Onları dünyaya gönderirsiniz ve belki de bu şekilde hissettiğiniz kişi bir gün bunu duyar.

"Message In A Bottle", Taylor'ın bugüne kadar bestelediği en dinamik pop şarkılarından biri, kulağa Carly Rae Jepsen'in Emotion'ından bir şey ve Taylor'ın kendi pop gişe rekorları kıran 2014'ün 1989'unun bir karışımı gibi geliyor.7/10


I Bet You Think About Me Feat. Chris Stapleton (Taylor's Version) (From The Vault):Taylor Swift'in "Beni Düşündüğüne Bahse girerim" kim hakkındadır? 2021'de Rolling Stone röportajında Swift, Red'i tek "gerçek" kalp kırıklığı albümü olarak adlandırdı ve "kalp kırıklığının" Ekim 2010'dan Ocak 2011'e kadar çıktığı Jake Gyllenhaal'dan kaynaklandığına inanılıyor. ] benim gerçek ayrılık albümüm olarak, diğer her albümde farklı şeylerin titremesi var. Ama bu, özellikle saf, mutlak, öz, kalp kırıklığı hakkında yazdığım bir albümdü,” dedi Swift o sırada.

Swift, çocukluğunun eski erkek arkadaşından ne kadar farklı olduğunu söylüyor, ki bu Gyllenhaal'la ilgiliymiş gibi görünüyor. Swift, Henderson, Pennsylvania'da bir Noel ağacı çiftliğinde büyürken, senarist Naomi Foner ve yönetmen Stephen Gyllenhaal'ın oğlu Gyllenhaal, Los Angeles'ta Hollywood'da başkalarıyla çevrili olarak büyüdü.

Şarkıda ayrıca Swift'in eski erkek arkadaşının müzikteki "indie" zevkiyle dalga geçtiği görülüyor; bu, ilk Red single'ı "We Are Never Ever Getting Back Together"da (aynı zamanda Gyllenhaal ile ilgili olduğuna da inanılıyor) atıfta bulunuyor. eski sevgilisinin muhtemelen "benimkinden çok daha havalı bir indie plak" dinlediğini söylüyor. Parçada Swift, eski sevgilisinin "organik ayakkabılarını" ve "milyon dolarlık kanepesini" de eleştiriyor, bu da şarkısının konusunun Los Angeles'tan bir aktör olduğunu ima ediyor gibi görünüyor.

Swift, 2013 yılında New York dergisine verdiği bir röportajda, Gyllenhaal olduğu düşünülen Red'in konusunun albüme nasıl tepki verdiğini ortaya koydu. (Tepkinin, John Mayer olduğuna inanılan başka bir eski erkek arkadaşından aldığı "çılgın e-postalardan" daha iyi olduğunu iddia etti.) benim için deneyim. Bir fotoğraf albümünü gözden geçirmek gibiydi.' Bu güzeldi,” dedi Swift o sırada. "Bu heriften aldığım saçma sapan, çılgın e-postalardan daha güzel."8/10



Forever Winter (Taylor's Version) (From The Vault):Swift, 2013 yılında New York dergisine verdiği bir röportajda Red konusunun albüme nasıl tepki verdiğini ortaya koydu (Tepkinin, John Mayer olduğuna inanılan başka bir eski erkek arkadaşından aldığı "çılgın e-postalardan" daha iyi olduğunu iddia etti.) benim için deneyim. Bir fotoğraf albümünü gözden geçirmek gibiydi.' Bu güzeldi, ”dedi Swift o sırada. "Bu heriften aldığım saçma sapan, çılgın e-postalardan daha güzel."

Red'in çoğu Gyllenhaal hakkında olsa da , hayranlar “Forever Winter”ın Swift'in eski erkek arkadaşlarından herhangi biri ile ilgili olmadığına ve onun yerine kardeşi Austin Swift ve onun zihinsel sağlıkla mücadelesiyle ilgili olduğuna inanıyor. Reddit'te bir kullanıcı, "%100 bunun kardeşiyle ilgili olduğuna inanıyor" diye yazdı Bir diğeri, “Bir aile üyesi veya arkadaşla ilgili olduğunu görebiliyorum” diye ekledi.

“Forever Winter”ın Swift'in erkek kardeşi hakkında olabileceğine dair bir ipucu , şarkının konusunun Swift'den daha genç olduğunu doğrulayan “ Çok genç, daha iyi olur” sözleridir. (Gyllenhaal, Swift'den dokuz yaş büyüktü.) Swift'in küçük erkek kardeşi Austin, ondan iki yaş küçük. 

Akıl sağlığı ve intihar temalarına değinen “Forever Winter”da Swift, şarkının konusu hakkında ne kadar endişelendiğini ve kafalarındaki “bombayı” “silahsızlandırmak” istediğini söylüyor. “ Orada senin dairende  dursaydım / Kafana o bombayı alıp etkisiz hale getirirdim / En karanlık anlarında bile seni seviyorum derdim ve / Lütfen gitme” diyor.

Şarkıda Swift, şarkının konusu ayrılırsa hayatının nasıl "sonsuza kadar kış" olacağını da söylüyor. “ Senin için sonsuza kadar yaz güneşi olacağım / Gidersen sonsuza kadar  kış” diyor. 2009 yılında The Philadelphia Inquirer ile yaptığı bir röportajda Swift, erkek kardeşiyle en sevdiği anılarından birinin yazları New Jersey'deki Stone Harbor'da geçirdikleri zaman olduğunu açıkladı. Swift, 2009'da Philadelphia Inquirer'a “2 yaşımdan itibaren Stone Harbor'daki evi sattığımız zamana kadar yazlarımı Jersey Shore'da geçirdim” dedi. “Büyümek için oldukça büyülü bir yerdi.”10/10

Run Feat Ed Sheeran (Taylor's Version) (From The Vault):5 Ağustos 2021'de, albümde yayınlanacak farklı From the Vault şarkıları için bir kelime karıştırmanın parçası olarak duyuruldu.6/10

The Very First Night (Taylor's Version) (From The Vault):Swift şimdiye kadar söylentilerin hiçbirini ele almamış olsa da, çoğu kişi bunun ya Jake Gyllenhaal ya da Harry Styles'tan sonraki eski sevgilisi hakkında olduğuna inanıyor.Style Caster'dan Jason Pham'a göre "Haylor" için kanıt, Out of the Woods'ta yankılanan "Biz parçalanmak için inşa edildik" idi.Eleştirmenler tarafından da belirtildiği gibi, Max Martin'in onun için yaptığı akılda kalıcı, poppy şarkılarıyla 1989'un bir prequel'idir ve Styles'tan en çok Style'da birçok kez bahsedilmiştir.Daha önce de belirtildiği gibi, Jake Gyllenhaal hakkında da olabilir, çünkü Red'deki şarkıların çoğu ondan esinlenmiştir. All Too Well'de "Mutfakta buzdolabı ışığında dans ediyoruz" dediği gibi "Mutfakta dans et, beni koridordan kovala" sözüyle All Too Well ile paralellikler kuruyor.9/10




All To Well (10 Minute Version) (Taylor's Version) (From The Vault): Swift, videonun yayınlanmasını kutlamak için Cuma öğleden sonra New York'ta bir prömiyer yaptı. Tek olmayanı en sevilen yazısı haline getiren referans hayranlarında, "özenle seçilmiş" izleyicilere şarkının "bizim" olduğunu söyledi. Gösterim sırasında hayranlar film boyunca şarkı sözlerini haykırdı. Daha sonra O'Brien ve Sink, heyecanları hakkında konuşmak için Swift'in önüne geçti.

Taylor, sen bir dahisin ve tüm zamanların en güzel insanısın. Hâlâ iyileşiyorum,” dedi O'Brien, Swift'e ve kalabalığa. Swift daha sonra şarkının ilk canlı performansı olan “All Too Well (10 Minute Version”) solo akustik performansıyla öne çıktı. (Ayrıca bu hafta sonu Saturday Night Live'da oynayacak .)

“All Too Well” orijinal olarak 2012'de Red'de yayınlandı ve Swift , ana kayıtlarını geri almak için devasa projesinin bir parçası olarak yeniden kaydetti . Parçanın uzun süredir alay edilen 10 dakikalık orijinal versiyonu bu sefer albümde yer alıyor ve ona ilham veren ilişki hakkında daha da keskin sözler içeriyor. Şarkı özellikle yaş farkını zorluyor. Swift, daha yaşlı bir partnerle bu ilişki içindeyken 21'in eşiğindeydi.

Şarkının konusunun bu sıralarda kısa bir süre çıktığı Jake Gyllenhaal olduğu yaygın bir şekilde söylendi. 20 yaşındaki Swift ile Brooklyn'de gezinirken görüntülendiğinde 30 yaşındaydı. Ne doğruladı “Tüm Too Well” veya herhangi bir başka şarkı olduğunu Red  bu konuda etrafında. 10/10


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR