BEYONCE - RENAISSANCE

 


        29 Temmuz 2022'de Parkwood Entertainment ve Columbia Records tarafından yayınlanan yedinci stüdyo albümüdürAğustos 2021 Harper's Bazaar kapak hikayesinde Beyoncé , bir yıldan fazla bir süredir yedinci stüdyo albümü üzerinde çalıştığını açıkladı ve "Geçen yıldaki tüm izolasyon ve adaletsizliklere rağmen, sanırım hepimiz kaçmaya, seyahat etmeye hazırız. , sev ve tekrar gül. Bir rönesansın ortaya çıktığını hissediyorum ve bu kaçışı mümkün olan her şekilde beslemenin bir parçası olmak istiyorum."

Beyoncé, 7 Haziran 2022'de tüm sosyal medya platformlarından  profil resmini kaldırarak yeni bir albüm çıkarmaya başladı .Dört gün sonra, "B7 nedir?" şarkıcının resmi web sitesinin ana sayfasında göründü. Hayranlar, web sitesinin yaklaşan yedinci ve sekizinci stüdyo albümleri için de yer tutucuları olduğunu fark etti.Beyoncé albümü resmi olarak duyurdu ve ertesi gün web sitesinde ve dijital akış platformlarında Rönesans'ın ön satışını yayınladı . Beyonce'nin Lemonade'den sonraki ilk solo stüdyo albümü(2016), kariyerindeki stüdyo albümleri arasındaki en uzun boşluğu işaret ediyor.

Albümün temalarını ve yaratıcı niyetini tartışan Beyoncé, "güvenli bir yer, yargısız bir yer yaratmak. Mükemmeliyetçilikten ve aşırı düşünmekten arınmış bir yer. Çığlık atmak, serbest bırakmak, özgürlüğü hissetmek için bir yer" arzusunu açıkladı.

Albümün yayınlanmasının ardından Beyoncé, web sitesinde Rönesans'ın COVID-19 salgını sırasında son üç yılda kaydettiği üç perdelik bir projenin ilk parçası olduğunu açıklayan bir not yayınladı. Albümün çocuklarına, kocasına ve HIV ile savaşan geç eşcinsel kuzeni 'Amca' Jonny'ye adandığını da paylaştı Jonny, Beyoncé'nin annesi Tina'nın yeğeni olmasına rağmen , Beyoncé ve kız kardeşi Solange ona "amca" diye hitap etti. Yetiştirilmelerinde rol oynadı ve Beyoncé'ye göre, "[onu] bu albüm için ilham kaynağı olan pek çok müzik ve kültürle tanıştıran ilk kişi" oldu. 


I'M THAT GIRL: Beyoncé'nin yedinci stüdyo albümünün teması ve mesajı çok net bir şekilde ortaya konmuş ve tezvari bir şekilde ortaya konmuştur. Tommy Wright III'ten , albümü karanlık reggaeton ve afrobeat'in etkileyici ritmiyle tanıtan “Still Pimpin” in Mac-T Dog & Princess Loko örneği , albümün sonik manzarasını gösteriyor.

Beyoncé, oyunda 25 yıl boyunca durdurulmayacağını, maddi mülkiyetten veya kocasından değil, 'o kız' olduğu için ortaya çıkan istenmeyen güç iddiasını keşfederek kapıdan dışarı çıkıyor.10/10


COZY:Beyoncé'nin mücadelelerine karşı kazandığı zaferlerin ve oyunun zirvesindeki katılaşmasının üçüncü şahıs bakış açısıyla yazılmış bir hatırlatıcısı olarak hizmet ediyor.

Albümdeki ikinci parça, Mike Dean, Luke Solomon, Honey Dijon ve Chris Penny'nin yardımıyla Pop, R&B, Dance, Rap, House, Deep House ve Dance-Pop'u karıştırarak prodüksiyon denemelerine devam ediyor.6/10



ALIEN SUPERSTAR:
Beyoncé'nin kendini tek ve tek olarak tanımlayan kendi değerlendirmesi.

Bey, dünya çapında satılan 100 milyondan fazla plak ve Destiny's Child'ın bir parçası olduğu dönemde 60 milyon plak ile tüm zamanların en çok satan sanatçılarından biridir. Tüm zamanların en çok ödül alan kadın sanatçılarından biridir. 2021'de 64. Yıllık Grammy Ödülleri töreninde Grammy tarihinin hem en çok ödül alan hem de en çok aday gösterilen şarkıcısı rekorunu kırdı, 28 Grammy kazandı ve toplam 79 aday gösterildi. 2012 yılında VH1'in Müzikte En İyi 100 Kadın listesinde üçüncü oldu. Ayrıca müziğe, insani çabalara ve hayırseverliğe yaptığı katkılardan dolayı diğer birçok toplum tarafından tanındı. Kariyerinde elde ettiği her şeyden sonra Beyoncé haklı olarak Queen B takma adını aldı.

Beyoncé, yıllar içinde biriktirdiği başarıyla tüm zamanların en iyilerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilir. Başardıklarının ortalama bir insandan çok daha büyük olduğunu biliyor, bu yüzden süperstarlığını bu dünyanın dışında, dünya dışı olarak tanımlıyor.7/10


CUFF IT:Beyoncé'nin şarkıda ki mesajı basit: Aşık olmak, bardağında içmek, geceyi mahvetmek, uzay gemileri gibi kafayı bulmak ve kocasına kelepçe takmak, hepsi dışarıda bir gece için ideal.

Gitarda Nile Rodgers, davul ve basta Raphael Saadiq'in yer aldığı şarkı, 70'lerin sonu ve 90'ların başlarının yadsınamaz öğelerini taşıyor.6/10




ENERGY Feat. BEAM:Parça, ikinci değişikliğin Beyoncé'nin yapımcılığını ve küratörlüğünü yaptığı "The Lion King: The Gift" albümündeki "Don't Jealous Me"ye saygı ve benzerlik gösteren birkaç ritim değişikliğine sahip. Şarkının arka ucu, kesintisiz bir geçiş yaratmak için "BREAK MY SOUL"da kullanılan Big Freedia'nın "Explode" vokal örneğini kaplıyor.

Şarkı, 29 Temmuz 2022'de yayınlanmadan önce, bestecinin Kelis'i “Milkshake”i örneklerken “ENERGY” için bir yazar olarak gösterdiğini gösterdiğinde tartışmalara yol açtı. 10/10


BREAK MY SOUL:Haziran 2022'de İngiliz Vogue ile yaptığı röportajda Beyoncé , 29 Temmuz'da piyasaya sürülecek olan yedinci stüdyo albümü Renaissance'ı duyurdu ve "bugüne kadarki en iddialı müzik projesi" olarak nitelendirdi. Şarkının adı ve çıkış tarihi 20 Haziran 2022'de şarkıcının sosyal medya biyografisi aracılığıyla açıklandı; başka duyuru yapılmadı.Spotify ve Apple Music dahil olmak üzere çeşitli akış hizmetleri, haberi hemen doğruladı.

"Break My Soul"un albümün ilk single'ının adı olduğu ortaya çıktı. Başlangıçta 21 Haziran'da Doğu Saati ile gece yarısı 2022 Haziran gündönümüne denk gelecek şekilde yayınlanması amaçlanan şarkı, iki saat önce 20 Haziran'da müzik akışı hizmeti Tidal ve YouTube'da yayınlandı. "Break My Soul", Beyoncé'nin altı yıl aradan sonra bir solo stüdyo albümünden çıkan ilk single'ı.

Robin S. İngiliz televizyonunda yayınlanan Günaydın Britanya'ya yaptığı açıklamada, " Show Me Love " ın örneklendiğini ancak oğlu kendisini Twitter'da trend olduğunu söylemek için aradığında öğrendiğini söyledi . Ev sahiplerine minnettar olduğunu ve gelecekte Beyoncé ile işbirliği yapmaya açık olduğunu söyledi.Örnekleme ayrıca şarkıcının plak şirketlerinden, şirketlerden ve diğer sanatçılardan şarkının ana kayıtlarını çeşitli amaçlarla lisanslama talepleriyle dolup taşmasına neden oldu. Robin S. ayrıca Beyoncé'yi müziğini kabul ettiği ve takdir ettiği için övdü ve bunu "şimdiye kadarki en yüksek iltifatlardan biri" olarak nitelendirdi. Amerikalı şarkıcı Crystal Waters 1990'larda house müziğin ana akım haline gelmesine yardımcı olan , "Break My Soul"u duyduğunda "kendinden geçmiş" olduğunu söyledi ve değeri bilinmeyen house şarkıcılarına ışık tutmasına yardımcı olduğu için Beyoncé'ye minnettarlığını dile getirdi.

"Break My Soul" yayınlandıktan sonra eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı.Beş yıldızlı bir incelemede Lauren O'Neill, "Break My Soul"ı, "bedeninizin dürtülerine teslim olmanızı ve kendinizi onda kaybetmenizi" sağlayan "bir geri dönüşün zemini dolduran eve koşusu" olarak tanımladı. . O'Neill, Beyoncé'yi pistte yeni sesler keşfettiği için övdü ve etkileyici vokallerini ve rap becerilerini "tamamen yeni ve hala tamamen kendine ait bir şey sunmak için" kullandı. İngiliz müzik eleştirmeni Kitty Empire , şarkıyı "anlık bir klasik" ve "zamanımızın kendinden geçmiş bir house müzik marşı" olarak nitelendirdi.

Variety'den Jem Aswad, şarkıyı Beyoncé hayranları tarafından merakla beklendiği gibi tanımladı ve şarkının "pırıltı" ve "ısrarlı" kancasını kabul etmeden önce şarkıyı "sürüş dansı parçası" olarak nitelendirdi .Pitchfork'tan Julianne Escobedo Shepherd,"Beyoncé'yi bir SSRI olarak, onun yaygın depresyonu ve ezici stresi yatıştırma girişiminiŞarkının vokal house müziği ve "Siyah queer geleneği" soyundan gelen konumunu vurgulayarak, onu "kulüp başkanlarının hatıralarında derin katmanlarda yer alan çağrışımlar ve seslerle palimpsest " olarak nitelendiriyor.

Billboard için yazan Larisa Paul, şarkının " üç dakikanın ötesine geçmenin bile bir risk gibi göründüğü algoritmik bir akış çağında yaklaşık beş dakikalık çalışma süresinin" altını çizdi . Ayrıca, prodüksiyonu "rekorun nefes almasına izin vermesi, aceleye getirilmiş, yüksek enerjili, dört kat yüksek tempolu vuruşlar için aşırı kalabalık aciliyet" için övdü . Aynı yayından Kyle Denis, Beyoncé'yi müzik endüstrisindeki yaş ayrımcılığının üstesinden geldiği için övdü ve sıçrama ve rap unsurlarının house parçanın "taze ve benzersiz Beyoncé" hissetmesine yardımcı olduğunu yazdı. Dans müziğinin Siyah ve queer kökenlerini onurlandırdığı için onu övdü ve "Lemonade" (2016) ile başlayan son on yılın sosyopolitik sanatçıları.

Rolling Stone , şarkıyı Tüm Zamanların En İyi 200 Dans Şarkısı listesinde 108 numaraya yerleştirdi.Eski Başkan Barack Obama , şarkıyı Yaz 2022 çalma listesindeki ilk parça olarak öne çıkardı. 10/10



CHURCH GIRL:R&B ve Gospel unsurları, The Clark Sisters'ın "Center Of Thy Will" (İradenizin Merkezi) adlı eserinin mısraları ve örneğinde parlıyor. Güney Hip-Hop etkisi, Beyoncé'nin 2013 Kendi Adlı filmindeki 7/11'e benzer akılda kalıcı koro ve post-koroda bulunurken. Güney Hip-Hop enstrümantasyonu, The Showboys'un koro ve koro sonrası boyunca görünen “Drag Rap” örneğinde daha da belirgindir.

Chicago Hip-Hop öğeleri klasik No I.D. moda, Beyoncé'nin RÖNESANSI'na yeniden doğuş ve modern bir yorum sağlamak için 80'lerin müjde şarkısını alarak, döngüye girip döndürüyor. Bu aynı zamanda No I.D. ile üçüncü işbirliğini de işaret ediyor. JAY-Z ile “Family Feud” ve Kanye West, Big Sean & Charlie Wilson ile “See Me Now”dan sonra baş sanatçı olarak birinci oldu. 5/10


PLASTIC OFF THE SOFA:Beyoncé'nin “Dangerously In Love” ve Destiny's Child üzerine erken dönem çalışmalarını anımsatan vokallerle, konu, kocasını ilişkileri boyunca neden 'sevdiği'ne dair güncel ve olgun bir bakış açısı sunuyor, ilk albümü “That’s How You Like It”.4/10




VIRGO'S GROOVE:Üç toprak burcundan biri olan ve aralarında en topraklanmış olarak kabul edilen Başakların cinsel hayatı, büyük ölçüde fiziksel dokunuşa ve birine yakınlığa dayanır. Gerçekten şehvetli, şehvetli, yüksek libidoya sahip oldukları bilinir ve sevdikleri, güvendikleri ve bir çeşit bağlantı kurdukları biriyle birlikte olduklarında yatakta en iyisi olarak kabul edilirler. Başaklar sabırlı aşıklar olarak kabul edilse de, Bey artık daha fazla bekleyemediği için hissettiği gerilimi dile getiriyor. O ve sevgilisinin eskisi gibi zamanları yok, bu yüzden heyecanı giderek arttığından ve onu ele geçirdiğinden onu gelmesi için çağırıyor.

Beyoncé, daha önce ilk albümü Dangerously in Love'da “Gift from Virgo” adlı 14. parçayla yaptığı müziğinde Virgo'dan ikinci kez bahsediyor.2/10


MOVE Feat. Grace Jones, Tems:Koroda Grace Jones'un yardımıyla funk & bonce & nakaratın yanı sıra yükselen Nijeryalı sanatçı Tems'ten kısa bir ekleme. Bu aynı zamanda Beyoncé, Grace Jones & Tems arasındaki ilk işbirliği ve iki kadın sanatçının yer aldığı bir Beyoncé stüdyo albümündeki ilk şarkı.

Sert vuruşlu sabit bas ve ilahi benzeri koro, dinleyiciyi Beyoncé ve dans pistinde yer arayan kızlarını detaylandıran bir ritme dönüştürüyor.5/10




HEATED: Drake demosu, 19 Haziran 2022'de kısmen sızdırıldı ve Beyoncé'nin yer aldığı söylentileri çıktı. Rönesans şarkı listesi ve yazı jeneriği açıklanıncaya kadar şarkının yayınlanıp yayınlanmayacağı o zamanlar bilinmiyordu ve bir Drake yazı kredisi gösteriyordu. “HEATED”, 2013 yapımı “Mine”dan bu yana iki yıldız arasındaki ikinci işbirliğini işaret edecek. 6/10

THIQUE:Keşke albümde ki diğer şarkıların alt yapıları da böyle olsaydı.10/10


ALL UP IN YOUR MIND:Beyoncé'nin "THIQUE"ın sonunda belirttiği gibi, sahip olduğu özellikler ve parayla JAY-Z'nin aklında her şey var.

Beyoncé'nin pistte ima ettiği kontrol edilemez güç, Beyoncé'nin deneyimiyle, “A. G. Cook'un hiperpop popülaritesine yardımcı olan yardımı.9/10

AMERICA HAS A PROBLEM:Kilo Ali'nin 1990 tarihli “America Has A Problem (Kokain)” adlı parçası. bu şarkıda örneklendi. Hikaye, bir kadın metaforu üzerinden kokain ve onun getirdiği iniş çıkışlar etrafında dönüyor.

İşte Bey o kadındır ve eşini kendisine bağımlı hale getiren tüm niteliklerini not eder, daha fazlasını elde etmek için tekrar tekrar ona geri dönmesini sağlar. 10/10


PURE/HONEY:
Beyoncé'nin 2013 tarihli "Self-Titled" albümündeki "Haunted" ve "Partition" gibi birkaç parçaya benzer şekilde, albümde iki bölümden oluşan tek şarkı.

İki özellikten ilki, Beyoncé'nin balda sıkışıp kalacağınızı emreden vokallerin üzerinde yüzen yemyeşil armonilerle 1970'lerin disko melodisine patlayan Beyoncé, Beyoncé'nin aşkı. Moi Renee'nin "Miss Honey" şarkısının "HONEY"in sonundaki outro örneği, The-Dream'in albüm yayınlandıktan sonra yaratıcı süreci açıklayan bir dizi tweet'te açıkladığı gibi Beyoncé'nin kendisi tarafından bulundu.

“PURE”, koronun ritminden Kevin Aviance'ın Ekim 1996 tarihli parçası “Cunty”nin ve Mike Q'nun Kevin Jz Prodigy'nin şarkısı “Feels Like”ın Beyoncé'nin kendisini gösteriş yaptığı parça boyunca yer aldığı sürekli örneğine kadar balo salonu, vouge ve house'a bir övgü. teknik ve bu kadar iyi görünmenin maliyeti.6/10

SUMMER RENAIŞarkının adı, "Summer" sahne adını ve ardından Fransızca "Ren" anlamına gelen "Renaissance"ı kullanan Disko Kraliçesi'ne bir övgü niteliğindedir.

Beyoncé, albümün son parçasında, resmedilen mesajın, örneğin Donna Summer gibi sanatçılar tarafından kurulan geçmiş seslerin (disco, house, vogue ve balo salonu gibi) bir kutlaması, yeniden doğuşu ve yeniliği olduğunu belirtiyor.5/10


BREAK MY SOUL - THE QUEENS REMIX Feat. Madonna:Beyoncé hit single'ı Break My Soul'u tüm zamanların en efsanevi pop yıldızlarından biri olan Madonna ile remiks ediyor. RÖNESANS'ın ana teması, queer (özellikle siyahi queer) sanatçıların ve insanların onun müzik kariyeri ve toplumu üzerindeki etkileridir. Şarkının girişi, 1920'lerde New York'ta ortaya çıkan, ancak 1980'lerde ve 90'larda gerçekten öne çıkmaya başlayan queer kültürünün önemli bir parçası olan balo salonu kültürüne atıfta bulunuyor. Queer kültürünün en dikkat çekici kısımlarından biri, özellikle balo salonunda ortaya çıkan dramatik ve etkileyici bir dans biçimi olan voguing'dir. Bu dans hareketi, Madonna'nın Amerika Birleşik Devletleri Billboard Hot 100'de 1 numaraya kadar yükselen hit single'ı Vogue ile kamuoyuna tanıtıldı. Madonna, tüm zamanların en efsanevi pop yıldızları ve müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor ve Beyoncé olarak kabul ediliyor. kendisi de aynı saygıyı kazanmıştır.

Beyoncé Vogue'u kullanarak BREAK MY SOUL'u remikslemek için sadece queer kültürüne değil, aynı zamanda onu annesi Tina Knowles'ın yanında büyütmesine yardım eden merhum amcası Jonny'ye de bir aşk mektubu. Beyoncé, Johnny Amcasının, grubun birçok kostümünü tasarlamaya yardım edeceği, Beyoncé'yi, kız kardeşi Solange'ı ve Beyoncé'nin arkadaşlarını yetiştireceği için ilk ün kazandığı müzik grubu Destiny's Child'ın başarısının büyük bir parçası olduğundan bahsetti. Aynı şekilde bir ev babasının ev çocuklarını yetiştirmesi gibi.

Beyoncé, Madonna'nın kendisi, Whitney Houston ve MOVE şarkısında yer alan Grace Jones gibi kendisine ilham veren birçok kadın müzisyenin yanı sıra Rihanna, Lizzo gibi müzik endüstrisindeki bazı akranlarından da bahsediyor. ve Missy Elliot. Ayrıca sevdiklerinden de bahsediyor: ablası Solange ve eski Destiny's Child ortak grubu arkadaşları Kelly Rowland ve 2018 Coachella Performance'da birlikte performans sergilediği Michelle Williams. Beyoncé, nezaketi ve cömertliği nedeniyle sektördeki en saygın müzisyenlerden biri ve bu şarkıyı, kendisine efsanevi müzisyen olması için ilham veren tüm güçlü kadınlara sevgisini göstermek için kullanıyor, Girls' müzik kariyerinin 32. yılında. Tyme, Destiny's Child'a, solo kariyerine, kocası JAY-Z, THE CARTERS ile rap ikilisine.10/10








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR