LANA DEL REY - DID YOU KNOW THAT THERE'S TUNNEL UNDER OCEAN BLVD

 


Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Lana Del Rey'in dokuzuncu stüdyo albümü. 24 Mart 2023'te Interscope ve Polydor Records tarafından yayınlandı. Albümün yapımcılığını Del Rey, Mike Hermosa, Jack Antonoff, Drew Erickson, Zach Dawes ve Benji üstleniyor ve Jon Batiste, Bleachers, Peder John Misty, Tommy Genesis, SYML ve Riopy ile ortak çalışmaları içeriyor.

Albümün yayınlanmasından önce üç single çıktı: başlık parçası 7 Aralık 2022'de baş single olarak yayınlandı, "A&W" ise 14 Şubat 2023'te albümün ikincisi olarak yayınlandı. "The Grants" bir ay sonra yayınlandı. daha sonra 14 Mart 2023'te. Jon Batiste'nin yer aldığı albümün dördüncü single'ı "Candy Necklace", 24 Mart 2023'te albümle birlikte yayınlandı. Ocean Blvd'nin Altında Bir Tünel Olduğunu Biliyor Muydunuz? Müzik eleştirmenlerinden büyük beğeni topladı ve Del'e iltifat etti. Rey'in vokal performansı ve albümde yer alan materyaller.

Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd'den üç single, albümün çıkışından önce piyasaya sürüldü. 7 Aralık 2022'de albümün çıkış single'ı olan başlık şarkısı yayınlandı ve albüm ön siparişe açıldı. İkinci single "A&W" 14 Şubat 2023'te yayınlandı.Her iki single da büyük beğeni topladı ve ikincisi Pitchfork tarafından "En İyi Yeni Parça" seçildi.Albümün üçüncü single'ı ve açılış parçası olan "The Grants", 14 Mart 2023'te BBC Radio 1'in Future Sounds with Clara Amfo programında yayınlandı ve ardından akış platformlarında yayınlandı.

Başlangıçta 10 Mart 2023'te yayınlanması planlanan albüm, açıklanmayan nedenlerle 13 Ocak 2023'te 24 Mart'a ertelendi. Albüm resmi, Del Rey'in sık sık birlikte çalıştığı Neil Krug tarafından çekildi ve şarkıcının çıplak göründüğü biri de dahil olmak üzere 65 farklı resim arasından seçildi. Çıplak resmi kullanmama kararı hakkında konuşan Del Rey, "kendimde gerçekten güzel olduğunu düşündüğüm bir şeyi ifşa etmek istediğini" söyledi, ancak daha sonra çıplak görünme kararının sanatsal bir ifade olup olmadığını veya tatmin edici olarak görülüp görülmeyeceğini merak etti. görülmesi gerekiyor. Sonunda, fotoğrafı "şimdilik şarkıların konuşmasına izin vermek" için kullanmamaya karar verdi.Albümün şarkı listesi 13 Ocak 2023'te açıklandı.

The Grants:Del Rey tarafından Mike Hermosa ile birlikte yazılmıştır.[9] Şarkı, gospel müziğini anımsatan uyumlu arka plan vokallerinin yanı sıra yumuşak piyano akorları üzerine inşa edilmiştir.Melodye Perry, Pattie Howard ve Shikena Jones, tümü arka plan vokalistlerinin hayatlarına odaklanan bir 2013 belgeseli olan 20 Feet from Stardom'da yer alan arka plan vokallerini sağlıyor.

Şarkı, koroyu söyleme girişimleriyle başlar ve içlerinden biri "Bir kez daha, hazır mısın?"
"The Grants"ta Del Rey, müjdeden etkilenen kompozisyonu sözlerle pekiştiriyor. Yakında hayatından çıkabilecek bir sevgiliye veya aile üyesine hitap etmek için dini imgeler kullanıyor ve onlarla ilgili anılarını her zaman hatırlayacağını söylüyor.


Cenneti düşünüyor musun? Beni düşünüyormusun?
Papazım bana, 'Gittiğinde, aldığın tek şey anıların' dedi.
Ve seninkini de yanımda götüreceğim.


Del Rey, Billboard'a albümünün çoğunun aile meseleleri etrafında döndüğünü söyledi;[10] "The Grants", adını, gerçek adı Elizabeth Grant olan Del Rey'in ailesinden alıyor.[9] "Like 'Rocky Mountain High' / John Denver'ın şarkı söyleme şekli" sözleriyle Rocky Dağları'na tırmanırken ölen amcasına gönderme yapıyor.Köprüde diğer aile üyelerine bir kaside bulunabilir:


Kız kardeşimin ilk çocuğu, onu da yanıma alacağım.
Ninemin son gülüşü, onu da götüreceğim.
Güzel hayat. Bunu benim için de hatırla.8/10


Did you know that there's tunnel under Ocean Blvd:Şarkı, Jack Antonoff, Drew Erickson ve Zach Dawes ile birlikte ortak yapımcılığını üstlendiği Del Rey ve Mike Hermosa tarafından yazılmıştır. Parça, barok orkestral pop olarak tanımlanan yavaş, rüya gibi bir balad.

Röportaj için Billie Eilish ile yaptığı bir röportajda Del Rey, "Ocean Blvd Altında Bir Tünel Olduğunu Biliyor muydunuz"un aynı adlı ana albümü için yazılan ilk şarkı olduğunu açıkladı. Ayrıca şarkının ve başlığın California, Long Beach'teki Jergins Trust Building'in altındaki kapalı bir tünelden ve Harry Nilsson'ın "Don't Forget Me" adlı 1974 tarihli bir parçasından ilham aldığını paylaştı. "[Tünelin güzel] mozaik tavanlarının hala mükemmel bir şekilde korunduğunu, ancak kimsenin içeri giremediğini" okumuştu ve kendi metaforlarını kullanarak Nilsson'un parçasından ilham alan bir şarkı yazmak zorunda kaldı.10/10


Sweet:
Amerikalı yapımcı ve söz yazarı "Emile Haynie"nin 19 Ocak 2015'te yayınlanan "Wait for Life" adlı melodi parçasına enterpolasyon yapan Lana Drew Erickson ile çalışmış.7/10

A&W:Del Rey ve Jack Antonoff tarafından yazıldı ve üretildi.Folk, trap ve pop baladı olarak tanımlanan şarkı,iki yarıdan oluşuyor. İlk yarı halk odaklı ve belirgin bir şekilde akustik gitar içeriyor. Hayranlar ve eleştirmenler tarafından "Jimmy" olarak adlandırılan ikinci yarı, Rolling Stone'un "hip-hop'tan ilham alan erken dönem prodüksiyonlarından bazılarına geri dönmekle" kaydettiği tuzak odaklı. İkinci melodi, Del Rey için daha deneysel bir tempoya bürünüyor.Şarkı, Little'ın 1959 R&B şarkısı "Shimmy, Shimmy, Ko-Ko-Bop" da dahil olmak üzere, 20. yüzyılın ortalarından beri çeşitli şarkılarda ve medya prodüksiyonlarında kullanılan bir çocuk tekerlemesi olan Down Down Baby'ye bir gönderme içeriyor. Anthony ve İmparatorluklar.
Del Rey'in kariyerinin "Lizzy Grant dönemi" ile daha fazla karşılaştırma yaptı (yayınlanmamış şarkıları, demoları ve erken kayıtları kızlara özgü, genç bir tınıyla anlatıyor)10/10


Judan Smith Inturlude:
Ara bölümü dinlerseniz, etkileyici rolüne daha fazla eğildiği için eleştirilen Judah Smith konuşuyor. Smith ve ortağı Chelsea, kendini mezhebe bağlı olmayan bir Hristiyan olarak tanımlayan Churchome'un sahibidir.10/10

Candy Necklace Feat. Jon Batiste:12 Aralık 2022'de şarkının adı AHA Music aracılığıyla açıklandı.Şarkı uzunluğu, 5:14 ve parça listesi yerleşimi aynı gün ACRCloud aracılığıyla keşfedildi.4 Ocak 2023'te Del Rey'in paylaştığı parçanın şarkıda 0:56-1:04 arasında geçtiği keşfedildi.10/10



Jon Batiste Interlude:10/10

Kintsugi:14 Şubat 2023'te Interview dergisine verdiği bir röportajda parçayı ve "Fingertips"i "çok uzun ve uzun" olarak tanımladı ve "en derindeki düşüncelerini" içeriyordu.10/10


Fingertips:
Daha önceki “The Grants”, “A&W” ve “Kintsugi” parçalarının öz-iç gözlem ve aile merkezli temalarının ardından şarkı, onun geçmiş deneyimlerinin ve karmaşık ilişkilerinin taşıdığı duygusal yükü incelerken aynı zamanda onun hakkında spekülasyonlar yapıyor. gelecek.
Del Rey, telefonunda kaydedilen sesli notlara dayanarak, sözlerine minimal ancak ayrıntılı enstrümantasyon ekleyen şarkıyı yapması için Drew Erickson'a güvendi. Şarkıcı, dokuzuncu stüdyo albümünün duyurulmasının ve başlık şarkısının yayınlanmasının ardından paylaştığı bir notta, "dağınık" sesli notlarını "ustaca planlanmış bir şarkıya" dönüştürmesine yardımcı olduğu için yapımcıya teşekkür etti.

"Fingertips", Lana Del Rey'in Ocean Bulvarı'nın altında bir tünel olduğunu biliyor muydunuz?'dan bahsettiği ilk şarkıydı. W Magazine'in Mayıs 2022 sayısı için yaptığı kapak hikayesinde, herhangi bir başlık paylaşmadan ve şarkının açılış satırlarını açıklamadan, o sırada çıkacak olan albümünü "konuşmalı", "sözlü", "filtresiz" olarak tanımlayarak ve ardından bir önceki albümünün daha önce görmediği "otomatik şarkı söyleme" formülü.7/10

Paris, Texas Feat. SYML:Küçük, düşük kaliteli bir pasajda ortaya çıkan "1 Mart Side A Leak" in bir parçasıydı.

Rolling Stone için yapılan bir röportajda konu, Del Rey'in Paris'ten Alabama'ya seyahat etmesi ve artık memleketindeki bocalayan ilişkisini merak etmesine gerek kalmaması olarak tanımlanıyor.

Bu kasaba, Avrupa'daki büyük ve görkemli şehirlerle eşleşen birkaç Amerikan şehrinin adından bahsediyor. Paris, Texas ve Florence, Alabama mütevazı kasabalardır ve Venice, California, Los Angeles'ın sahil kenarındaki bir mahallesidir. Buna karşılık, Fransa'da Paris ve İtalya'da Floransa ve Venedik başlıca turistik yerlerdir ve çoğu zaman insanların bu şehir adlarını duyduklarında akıllarına gelen ilk şeydir. Lana, kişisel hayatı için daha fazla anlam ifade eden küçük, daha az bilinen kasabalar hakkında şarkı söyleyerek Americana'yı takdir ettiğini vurguluyor.

“Paris, Texas” aynı zamanda Naomi Shon tarafından 2010 yılında yapılan bir fotoğraf çekiminin adıdır.

Paris, 31 Mayıs 2012'de yayınlanmayan "Take Me to Paris" şarkısıyla da anılır.

Son olarak, Bu şarkı, SYML'nin "I Wanted to Leave" şarkısını tam olarak örneklemektedir. Şarkının her bölümü orijinali SYML ile takip ediyor.10/10


Grandfahter please stand on the shoulders of my father while he's deep-sea fishing Feat. RIOPY: 10/10

Let The Night In Feat. Father John Misty:Şarkının potansiyel bir yorumu, kadın şarkıcının erkek şarkıcıyla ilişkisi olması konseptini izler - erkek şarkıcı evliyken veya kadın şarkıcı bekarken uzun süreli bir ilişki içindedir. Şarkı, kadın şarkıcının gecenin bir yarısı "[onu] üçe çeyrek kala almak" ve ayrıca "[onu] bire çeyrek kala uyandırmak" istemesiyle açılıyor. Bu, iki şarkıcının özel olarak sevmek zorunda olduğu şarkıya bir gizlilik önerisi ekler. Kadın şarkıcının "arka kapıdan" girmesi gerekiyor, bu da bu özel ilişki kavramına katkıda bulunuyor. Şarkının sonunda kadın şarkıcı, şarkıcıyla daha evcil ve geleneksel bir yaşam sürmek istediğini, bu ilişkiden daha fazlasını istediğini itiraf ediyor. Ya erkek şarkıcıdan bunu yapmasını isteyerek ya da potansiyel olarak ilişkilerinin açığa çıkmasıyla ilgili olarak "ışığı kimin içeri girmesine izin verdiğini" sorarak ilişkilerine "ışığın girmesine izin vermek" istiyor.

Şarkının adı, Del Rey'in 28 Haziran 2014'te Glastonbury'de seslendirdiği "Cola"nın canlı girişinde yer alıyor.8/10


Margaret Feat. Bleachers:
Şarkı, Bleachers takma adı altında Jack Antonoff'u içeriyor ve adını eşi Margaret Qualley'den alıyor. Rolling Stone için Mart ayında yapılan bir röportaj, parçanın konusunun yapımcı Jack Antonoff'un kişisel hayatına odaklandığını ortaya koyuyor:

"...nefis romantik komedi benzeri "Margaret", The One'ın bir efsane olmadığını öğreniyoruz. Antonoff'un nişanlısı Margaret Qualley için, varsayımsal olarak düğünlerinde çalınabilecek türden bir şarkı olarak yazılmıştı."10/10

Fishtail:"Fishtail"elimesinin ikili anlamı vardır. Lana, muadilinin kendisiyle ilgilenirken tutarsız veya balık kuyruğu olduğunu öne sürüyor. Bakım, “balık kuyruğu örgüsü” gibi saçlarını örmek olarak temsil edilir.
Şarkı, Lana ve kız kardeşi Chuck'ın çocukluk anılarıyla paralellik gösteriyor - aynı zamanda şarkının konuşmacısı. Bu şarkıya ek olarak, aile, albümün şarkılarında ("The Grants" ve "Fingertips") tekrar eden bir konudur.10/10


Peppers Feat. Tommy Genisi:
Kanadalı rapçi "Tommy Genesis" ve 2015 albümü "World Vision"dan "Angelina" örnekleri yer alıyor. "Peppers"ın orijinal adı "Wipeout!" idi."Peppers" 16 Mart'ta tamamen sızdırıldı.5/10

Taco Truck x VB:Orijinal adı "Bonita", Lana Del Rey'in dokuzuncu stüdyo albümünün kapanış parçası, Ocean Blvd. altında bir tünel olduğunu biliyor muydunuz? Şarkı iki bölüme ayrılmıştır: "Taco Truck" ve "VB".
"VB" bölümü, 2019 albümü Norman Fucking Rockwell'in ikinci single'ı "Venice Bitch"i örnekliyor! "Venice Bitch" in "pis, ağır, orijinal ve duyulmamış versiyonunu" içeriyor.10/10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR