A Revisit To RENAISSANCE - BEYONCE

 


Beyoncé, tecrit edilmiş dinleyicilerde neşe ve gerçeklerden kaçma ilhamı vermek ve marjinalize edilmiş insanların dans müziği aracılığıyla özgürleşmeye çalıştığı bir kulüp dönemini kutlamak amacıyla COVID-19 salgını sırasında Rönesans'ı tasarladı ve kaydetti. Bir DJ miksajı gibi kusursuz bir şekilde düzenlenmiş şarkılarıyla albüm, disko ve house gibi 1970'ler sonrası Siyah dans müziği tarzlarını harmanlıyor ve bu türlerin Siyahi ve queer öncülerine saygı duruşunda bulunuyor. Albümün lirik içeriği, gerçeklerden kaçış, hazcılık, özgüven ve kendini ifade etme temalarını araştırıyor. Rönesans ticari bir başarıydı.Beyoncé'nin art arda yedinci albümü olan ABD Billboard 200 listesinde bir numaradan giriş yaptı ve platin sertifikası aldı. Ayrıca Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, İrlanda, Hollanda, Yeni Zelanda, İsveç ve Birleşik Krallık'ta bir numaraya ulaştı. Platin sertifikalı baş single "Break My Soul" 20 Haziran 2022'de yayınlandı ve ABD Billboard Hot 100 dahil dünya çapında birçok listede bir numaraya ulaştı. Albümün ikinci single'ı "Cuff It", listelerde ilk ona girdi. Billboard Hot 100 ve uluslararası. Albüm, eklektik ama uyumlu sesi, neşeli ruh hali ve Beyoncé'nin vokal performansıyla müzik eleştirmenlerinden evrensel beğeni topladı. Los Angeles Times, The New York Times, NPR, Pitchfork ve Rolling Stone gibi yayınlar tarafından yılın en iyi albümü seçilen 2022'nin en çok oy Bu albümü oluşturmak, dünya için korkunç bir zamanda hayal kurmam ve kaçış bulmam için bana bir yer sağladı. Başka hiçbir şeyin hareket etmediği bir zamanda kendimi özgür ve maceracı hissetmemi sağladı. Niyetim güvenli bir yer, yargılamanın olmadığı bir yer yaratmaktı. Mükemmeliyetçilikten ve fazla düşünmekten arınmış bir yer. Çığlık atmak, salıvermek, özgürlüğü hissetmek için bir yer.


Beyoncé, Rönesans hakkında
    2010'ların ikinci yarısında Beyoncé, Siyahi müzisyenlerin ve sanatçıların miraslarını araştıran, eleştirmenlerce beğenilen, anlatı odaklıbirkaç proje yayınladı. 2016'nın Limonata; 2018'de HBCU'dan ilham alan Coachella performansı ve bunu belgeleyen Netflix filmi ve canlı albümü; ve 2019'un The Lion King film müziği albümü The Gift ve görsel arkadaşı, 2020'nin Black Is King. Beyoncé, British Vogue'a COVID-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının kendisini bir kişi olarak değiştirdiğini söyledi ve "miramı inşa etmeye ve kültürümü bildiğim en iyi şekilde temsil etmeye odaklanmak için çok zaman harcadı. Şimdi, ben' Kendime sevincime odaklanma izni vermeye karar verdim."Ayrıca, yeni müzikler kaydederek yalnızlık duygularından kurtulmaya çalıştığı için bu dönemi hayatının en yaratıcı dönemi olarak nitelendirdi.[4] Tecritler sona ermeye başladığında Beyoncé, Harper's Bazaar'a "hepimiz yeniden kaçmaya, seyahat etmeye, sevmeye ve gülmeye hazırız. Bir rönesansın ortaya çıktığını hissediyorum ve mümkün olan her şekilde bu kaçışı beslemenin bir parçası olmak istiyorum" dedi.

Beyoncé, 1970'ler sonrası Siyah top kültürü, dans müziği ve kulüp kültüründen ilham aldı.Beyoncé, bu kültürle büyük ölçüde, AIDS salgını sırasında ölene kadar onun yetişmesine yardım eden eşcinsel kuzeni "Amcası" Jonny tarafından tanıtıldığını belirtti. Dahası, albümün, katkıları ana akımda tanınmayan, dans müziğinin yeterince takdir edilmeyen öncülerinin bir kutlaması olmasını istedi.alan albümü oldu. Rönesans ve şarkıları 65. Yıllık Grammy Ödülleri'nde (Yılın Albümü dahil) dokuz adaylık topladı ve En İyi Dans/Elektronik Albüm de dahil olmak üzere dört ödül kazanarak Beyoncé'yi Grammy Ödülleri tarihinde en çok ödül alan kişi yaptı. Beyoncé, albümün tanıtımı için şu anda tüm stadyumları kapsayan Rönesans Dünya Turu'na çıkıyor.

30 Haziran 2022'de Beyoncé, sosyal medya hesaplarından kısa bir notla birlikte albümün kapak resmini yayınladı. Kapak resminde, "fütüristik, kırkayak benzeri bir bikini" içinde "parlayan", "holografik", "kristal bir atın" üzerinde oturuyor.

Eleştirmenler, binicilik pozunu hem John Collier'ın 1897 tarihli Lady Godiva tablosuna hem de Bianca Jagger'ın ata binerek Studio 54'e girerken çekilmiş fotoğraflarına bir gönderme olarak yorumladılar. Beyoncé'nin giysisi Nusi Quero tarafından tasarlandı ve Beyoncé'nin 2003 Dangerously in Love kapağında giydiği kristal tepeyi anımsatıyor. Plak sürümü için alternatif bir kapak resmi, aynı atın üzerinde Beyoncé'yi gösteriyor, ancak "saçını gizleyen gümüş bir başlığa sahip beyaz bir kovboy şapkası takıyor" ve "beyaz, tüylü puflar sarkarken kollarını ve bacaklarını saran ışıltılı gümüş zincirler" atın gövdesi".Arkasında Luca Giordano'nun Havari Paul'ün İhtidasını tasvir eden 1690 tarihli La Conversion de Saint Paul tablosu yatıyor.


I'M THAT GIRL:Beyoncé'nin yedinci stüdyo albümünün teması ve mesajı fazlasıyla netleştirildi ve tezvari bir şekilde ortaya kondu. "Still Pimpin"in Tommy Wright III, Mac-T Dog ve Princess Loko örneğinden, albümü karanlık reggaeton ve afrobeat'in albümün sonik manzarasını gösteren aşılanmış ritmiyle tanıştırıyor.

Beyoncé, maddi mülkiyetten veya kocasından değil, "o kız" olduğu için ortaya çıkan istenmeyen güç iddiasını keşfederek, oyunda 25 yıl durdurulmayacağını kapıdan belirtiyor. Ayrıca koroya gömülü sözlerle "ALIEN SUPERSTAR"ın açılış parçasına atıfta bulunurdu: "Bu dünya için fazla klasım, sonsuza kadar, ben o kızım, Seni elmaslar ve incilerle besle, ooh, bebeğim".10/10

COZY:Beyoncé'nin mücadelelerine karşı kazandığı zaferlerin ve oyunun zirvesindeki sağlamlaşmasının üçüncü şahıs bakış açısıyla yazılmış bir hatırlatma işlevi görüyor.
Albümdeki ikinci parça, Mike Dean, Luke Solomon, Honey Dijon ve Chris Penny'nin yardımıyla Pop, R&B, Dance, Rap, House, Deep House ve Dance-Pop'u karıştırarak prodüksiyon denemelerine devam ediyor.10/10



ALIEN SUPERSTAR:Bey, dünya çapında satılan 100 milyondan fazla plak ve Destiny's Child'ın bir parçası olduğu dönemde 60 milyon plak ile tüm zamanların en çok satan sanatçılarından biridir. Tüm zamanların en çok ödül alan kadın sanatçılarından biridir. 2021 yılında 64. Yıllık Grammy Ödülleri töreninde 28 Grammy ödülü ve toplam 79 adaylık ile Grammy tarihinin hem en çok ödül alan hem de en çok aday gösterilen şarkıcı rekorunu kırdı. 2012'de VH1'in Müzikteki En Büyük 100 Kadın listesinde üçüncü oldu. O da müzik, insani çaba ve hayırseverlik katkılarından dolayı diğer birçok toplum tarafından tanındı. Beyoncé, kariyerinde elde ettiği onca şeyden sonra haklı olarak Kraliçe B lakabını kazandı.

Yıllar boyunca biriktirdiği başarı ile Beyoncé, kendisi için tüm zamanların en iyilerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilir. Başardığı şeyin ortalama bir insandan çok daha büyük olduğunu biliyor, bu yüzden süperstarlığını dünya dışı, bu dünyanın dışında olarak tanımlıyor.10/10

CUFF IT:Şarkının yapımcılığını Beyoncé, Nova Wav, Morten Ristorp, Raphael Saadiq ve The-Dream üstlenirken, ek olarak Nile Rodgers yazdı. Şarkı, Teena Marie ve Allen McGrier tarafından yazılan ve Teena Marie tarafından seslendirilen "Ooo La La La" nın enterpolasyonunu içeriyor. 4 Ekim 2022'de Amerika Birleşik Devletleri'nde ritmik ve kentsel çağdaş radyoyu etkiledi.

"Cuff It" bir düzineden fazla bölgede listelendi ve eleştirmenlerden beğeni topladı. Rönesans'ın yayınlanmasından yaklaşık iki ay sonra, albüm parçası sosyal medyada trend olmaya başladı ve popülaritesi yeniden canlandı. "Cuff It", Avustralya, Belçika, Fransa, İrlanda, Hollanda, Yeni Zelanda, İsviçre ve Birleşik Krallık'ta yeni zirvelerle dünya çapında birçok listeye yeniden girdi. Bunun üzerine single olarak yayınlandı ve ABD Billboard Hot 100 listesinde altıncı sıraya yükseldi ve Beyoncé'nin Renaissance'tan ilk ona giren ikinci ve solist olarak 21. single'ı oldu. "Cuff It", 65. Yıllık Grammy Ödülleri'nde En İyi R&B Şarkısı ödülünü kazandı. 3 Şubat 2023'te Beyoncé, Twista'nın 2009'daki "Wetter" enstrümantalını "Cuff It" ile gayri resmi olarak ezen DJ Esentrik'ten sonra şarkının "Wetter Remix"ini yayınladı. Karışım internette viral oldu ve ardından Beyoncé tarafından yeni vokaller ve şarkı sözleriyle resmi olarak yayınlandı,sadece Beyoncé'nin web sitesinden satın alınabiliyor.Remix, sonraki hafta akış hizmetlerinde kullanıma sunuldu.

Bu şarkıyı çalmam için çağrıldığımda, başıma gelen en doğal şeydi. Şarkıyı duydum ve "Bunu çalmak istiyorum. Hemen şimdi" dedim. Ve tek seferde oldu, söz veriyorum. Oynadım, tek çekimdi ve hiç "Pekala Nil, belki şunu yapmalısın, belki de bunu yapmalısın?" Bu sadece kalbimde hissettiğim şeydi.
Beyoncé, British Vogue'a COVID-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının kendisini bir kişi olarak değiştirdiğini söyledi ve "miramı inşa etmeye ve kültürümü bildiğim en iyi şekilde temsil etmeye odaklanmak için çok zaman harcadı. Şimdi, ben' Sevincime odaklanmak için kendime izin vermeye karar verdim."Yedinci stüdyo albümü Renaissance'ı Temmuz 2022'de çıkardı ve büyük beğeni topladı. Albümün dördüncü parçası olarak görünen "Cuff It", Beyoncé, Nova Wav, Morten Ristorp, Raphael Saadiq ve The-Dream tarafından yazılıp yapımcılığını üstlenirken, ek yazı Nile Rodgers tarafından yapıldı. Şarkı, Teena Marie ve Allen McGrier tarafından yazılan ve Teena Marie tarafından seslendirilen "Ooo La La La" enterpolasyonunu içeriyor.9/10



ENERGY feat. BEAM:2003 tarihli "Milkshake" adlı single'ı Rönesans parçası "Energy"ye eklenen Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Kelis, Beyoncé'yi kendisine önceden haber vermemekle eleştirdi, bunun kullanımını "hırsızlık" olarak nitelendirdi ve "saygısızlık ve tam bir cehalet" hissettiğini söyledi. hem Beyoncé hem de Neptunes'ten Pharrell Williams ve Chad Hugo tarafından. Hem Williams hem de Hugo, "Milkshake"i yazıp yapımcılığını üstlendikleri için "Energy"de itibar kazandılar."Milkshake" enterpolasyonu daha sonra, Kelis'in "Energy"de "Milkshake" kullanımıyla ilgili bilgilendirilmemesinden dolayı mutsuz olması üzerine, akış hizmetlerinde şarkıdan kaldırıldı. Kelis daha sonra bu sonuçtan "aslında mutlu" olduğunu belirtti.Albümde örnek alınan diğer sanatçılar, özellikle albümün Siyahi queer ve trans kültürünü onurlandırmadaki rolünü vurgulayarak katkılarına atıfta bulunduğu için Beyoncé'ye teşekkür etti. 10/10

BREAK MY SOUL:Şarkı Beyoncé, Tricky Stewart, The-Dream, Jens Christian Isaken ve kocası Jay-Z tarafından yazılmıştır, ancak yapımcılığını eski dörtlü üstlenmiştir. Freedia ve Adam Pigott tarafından yazılan Big Freedia'nın 2014 çıkışlı parçası "Explode" ile Allen George ve Fred McFarlane tarafından yazılan Robin S.'nin house şarkısı "Show Me Love" örneklerini içerir.
"Break My Soul" bir dans-pop ve ev parçası olarak tanımlandı. Şarkı, piyasaya sürüldüğünde prodüksiyonuna ve sözlerine yönelik övgülerle büyük beğeni topladı. Yerine getirilmeyen işler karşısında kişisel güçlendirmeye ilişkin lirik temaları, çığır açan "Büyük İstifa" sırasında kitlelerin ilgisini çekti. Şarkının halk bilinci üzerindeki etkisi, hareketin marşı olarak yaygın bir şekilde tanınmasına yol açtı ve meydana gelen derin toplumsal değişimin kültürel bir sembolü olarak hizmet etti. "Break My Soul" ABD Billboard Hot 100 ve Hot Dance/Electronic Songs listelerinde zirveye yerleşti. ABD dışında, "Break My Soul" Hırvatistan, İrlanda, İsrail ve Lübnan'da listelerin başında yer aldı ve Avustralya, Kanada ve Birleşik Krallık da dahil olmak üzere diğer birçok ülkede listelerin ilk 10'u arasında zirveye ulaştı. "Break My Soul" 65. Yıllık Grammy Ödülleri'nde üç adaylık aldı: Yılın Rekoru, Yılın Şarkısı ve En İyi Dans/Elektronik Kaydı, ikincisini kazandı. Ek olarak, Terry Hunter remiksi En İyi Remix Kaydı dalında aday gösterildi.

Haziran 2022'de British Vogue ile yaptığı bir röportajda Beyoncé, bir üçleme serisinin ilk bölümü olan yedinci stüdyo albümü Renaissance'ın 29 Temmuz'da yayınlanacağını duyurdu ve bunu "bugüne kadarki en iddialı müzik projesi" olarak nitelendirdi. Şarkının adı ve çıkış tarihi, 20 Haziran 2022'de şarkıcının sosyal medya biyografilerinde açıklandı; başka duyuru yapılmadı.Aralarında Spotify ve Apple Music'in de bulunduğu çeşitli yayın hizmetleri haberi hemen doğruladı. Albümün ilk single'ının adının "Break My Soul" olduğu açıklandı.Başlangıçta, 2022 Haziran gündönümü ile aynı zamana denk gelecek şekilde 21 Haziran'da Doğu Saati gece yarısında yayınlanması planlanan şarkı, 20 Haziran'da iki saat önce müzik akışı hizmeti Tidal ve YouTube'da yayınlandı."Break My Soul", Beyoncé'nin altı yıldır bir solo stüdyo albümünden çıkardığı ilk teklisi. Robin S., İngiliz TV sabah programı Good Morning Britain'a, "Show Me Love"ın örneklendiğini ancak oğlu onu arayıp Twitter'da trend olduğunu söylediğinde öğrendiğini söyledi. Ev sahiplerine minnettar olduğunu ve gelecekte Beyoncé ile işbirliği yapmaya açık olduğunu söyledi.Örnekleme ayrıca şarkıcının plak şirketleri, şirketler ve diğer sanatçılardan şarkının ana kayıtlarını çeşitli amaçlar için lisanslama talepleriyle dolup taşmasına yol açtı. Robin S. ayrıca Beyoncé'yi müziğini kabul ettiği ve takdir ettiği için övdü ve müziği "şimdiye kadarki en büyük iltifatlardan biri" olarak nitelendirdi.1990'larda house müziğin ana akım olmasına yardımcı olan Amerikalı şarkıcı Crystal Waters, "Break My Soul"u duyduğunda "kendinden geçmiş" olduğunu belirterek, takdir edilmeyen house şarkıcılarına ışık tutmasına yardım ettiği için Beyoncé'ye minnettarlığını dile getirdi.10/10



CHURCH GIRL:R&B ve Gospel'in unsurları, The Clark Sisters'ın "Center Of Thy Will" şarkısında ve örneğinde parlıyor. Güney Hip-Hop etkisi, Beyoncé'nin 2013 Kendi Adını taşıyan 7/11'ine benzer şekilde akılda kalan koroda ve koro sonrasında bulunur. Güney Hip-Hop enstrümantasyonu, koro boyunca ve koro sonrasında görünen The Showboys'un "Drag Rap" örneğinde daha da belirgindir. Chicago Hip-Hop öğeleri, klasik No I.D. Beyoncé'nin RÖNESANS'ına yeniden doğuş ve modern bir yorum sağlamak için 80'lerin gospel parçasını alan, döngüye giren ve parçayı çeviren moda. Bu aynı zamanda No I.D. ile üçüncü işbirliğine de işaret ediyor. JAY-Z ile “Family Feud” ve Kanye West, Big Sean ve Charlie Wilson ile “See Me Now”dan sonra ilk olarak baş sanatçı olarak.4/10

PLASTIC OFF THE SOFA:Beyoncé'nin "Dangerously In Love" ve Destiny's Child'daki ilk çalışmalarını anımsatan vokallerle konu, Beyoncé'nin ilk albümü "This's"teki on parçanın aksine, ilişkileri boyunca kocasını neden 'sevdiği'ne ilişkin güncel ve olgun bir bakış açısı sunuyor. Nasıl Beğenirsiniz”.2/10


VIRGO'S GROOVE:Üç dünya burcundan biri olan ve hepsinden en çok ayakları yere basan burç olarak kabul edilen Virgos'un cinsel yaşamı, büyük ölçüde fiziksel temasa ve birine yakınlığa dayanır. Gerçekten şehvetli, şehvetli, yüksek libidoya sahip oldukları biliniyor ve sevdikleri, güvendikleri ve bir tür bağları olan biriyle birlikte olduklarında yatakta en iyileri olarak kabul ediliyorlar. Başaklar sabırlı aşıklar olarak görülse de Bey, artık bekleyemediği için hissettiği gerilimi dile getiriyor. Sevgilisiyle eskisi gibi zamanları yok, bu yüzden heyecanı artıp onu ele geçirirken onu çağırıyor.
Beyoncé, daha önce ilk albümü Dangerously in Love'da "Gift from Virgo" adlı 14. parçada yer alan ve "Signs" adlı şarkısında işaretten bahseden Beyoncé, müziğinde Virgo'dan üçüncü kez bahsediyor.3/10

MOVE feat. Grace Jones, Terms:Koro ve nakarat üzerinde Grace Jones'un yardımıyla ve yükselen Nijeryalı sanatçı Tems'in kısa bir eklemesiyle afrobeats, funk ve hop karışımını keşfediyor. Bu aynı zamanda Beyoncé, Grace Jones & Tems arasındaki ilk işbirliği ve bir Beyoncé stüdyo albümünde iki kadın sanatçının yer aldığı ilk şarkı. Sert vuran sabit bas ve ilahiye benzer koro, dinleyiciyi Beyoncé ve dans pistinde yer arayan kızlarının ayrıntılarını veren bir ritimle heyecanlandırıyor.6/10


HEATED:A
frobeat esintili bir şarkı, Beyoncé'nin Tems & Grace Jones'un yer aldığı bir önceki parça olan "MOVE"ın konusunu takip ettiği ve "Yoldan çekil" denilen düşmanlarından/nefretçilerinden sakinleşmeye çalıştığı bir şarkı. . Drake demosu 19 Haziran 2022'de kısmen sızdırıldı ve Beyoncé'nin yer alacağı söylendi. O sırada, şarkının RÖNESANS şarkı listesi ve yazım jeneriği açıklanana kadar yayınlanıp yayınlanmayacağı bilinmiyordu, bu da bir Drake yazı kredisi gösteriyordu. "HEATED", 2013'teki "Mine"dan bu yana iki yıldız arasındaki ikinci iş birliği olacak.10/10

THIQUE:Beyoncé'nin, zenginliğini de sergilediği vurgulu vücut görünümü üzerindeki övüngen yolu. Şarkı sözleri, Billie Eilish'in Mart 2019'da çıkan mega-sıcak hit single'ı "Bad Guy" ile benzer unsurlara sahip, karanlık bir tuzakla aşılanmış hip-house ritminden bahsediyor.10/10



ALL UP IN YOUR MIND:Beyoncé, "THIQUE"ın sonunda sahip olduğu özellikler ve para nedeniyle JAY-Z'nin aklında olduğunu belirttiği gibi, çıkış yoluyla doğrudan "THIQUE"dan sessel olarak ve tematik olarak akıyor. Parçada ima edilen Beyoncé'nin kontrol edilemez gücü, Beyoncé'nin deneyleriyle, “A. Hiperpop popülaritesinin başlamasına yardımcı olan G. Cook'un ”yardımı.9/10

AMERICA HAS A PROBLEM:Kilo Ali'nin 1990 tarihli "America Has A Problem (Cocaine)" adlı parçası. bu şarkıda sample alınmıştır. Hikaye, bir kadın metaforu aracılığıyla kokain ve bunun getirdiği iniş çıkışlar etrafında dönüyor. İşte Bey o kadın ve partnerini kendisine bağımlı kılan tüm niteliklerini fark ediyor, daha fazlasını elde etmek için defalarca ona geri dönmesine neden oluyor.10/10


PURE/HONEY:
Beyoncé'nin 1970'lerin disko ezgisine patlayarak vokallerin üzerinde süzülen gür armonilerle, Beyoncé'nin aşkı olan bala saplanıp kalmanızı emrediyor. Moi Renee'nin "BAL"ın sonundaki "Miss Honey"nin çıkış örneği, The-Dream'in albümün yayınlanmasının ardından bir dizi tweet'te yaratıcı süreci açıkladığı gibi Beyoncé tarafından bulundu. "PURE", koronun ritminden Kevin Aviance'ın Ekim 1996 tarihli "Cunty" parçasına ve Kevin Jz Prodigy'nin "Feels Like" şarkısını içeren Mike Q'nun Beyoncé'nin kendisini gösterdiği parçanın sürekli örneğine kadar balo salonuna, vouge ve eve bir kasidedir. teknik ve bu kadar iyi görünmenin maliyeti.10/10

SUMMER RENAISSANCE:Parçanın adı, sahne adının "SUMMER" ve ardından Fransızca "yeniden doğuş" anlamına gelen "RENAISSANCE" ile Queen of Disco'ya bir övgü niteliğindedir.
Beyoncé, albümün son parçasında verilen mesajın, örneğin Donna Summer gibi sanatçılar tarafından kurulan geçmiş seslerin (disko, house, vogue ve balo salonu gibi) bir kutlaması, yeniden doğuşu ve yenilenmesi olduğunu belirtiyor.10/10

BREAK MY SOUL - THE QUEENS REMIX feat. Madonna:10/10

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

THE WEEKND - AFTER HOURS

TAYLOR SWIFT - 1989 [DELUXE]

OLIVIA RODRIGO - SOUR